Αποκλειστικό: Κατάσταση εκτός Ελέγχου. Αναμένεται ανάφλεξη.

Πλησιάζει η ώρα της ανάφλεξης. Τα μέτωπα και οι αντιπαραθέσεις είναι πολλές.
Η Ρωσία έχει ρίξει το γάντι στην Τουρκία σχετικά με την εκπαίδευση Τετσένων ανταρτών στο έδαφος της.
Το Ισραήλ απειλεί με πόλεμο τον…..
Λίβανο.
Το Ιράν προκαλεί με βγάζοντας δύο πλοία του στην Μεσόγειο.
Οι Κούρδοι του βορείου Ιράκ αξιώνουν Εδάφη της Τουρκίας και έξοδο στην Θάλασσα.
Οι Τουρκοκύπριοι σχεδιάζουν την δική τους ΑΟΖ , σε συνεργασία με την Τουρκία.
Ύποπτες κινήσεις του Βουλγαρικού Στρατού παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, ενώ Ηφαίστειο που …βράζει είναι πλέον τα Σκόπια με τις συγκρούσεις να μένονται μεταξύ σλαβόφωνων και αλβανοφώνων.

Από αξιόπιστες πηγές η ομάδα του Blog Amynias ενημερώθηκε ότι λήγει ένα πολύ σοβαρό τελεσίγραφο. Το τελεσίγραφο που αφορά το αίτημα της Ρωσίας διαμέσου του Πούτιν προς την Τουρκία. «Παραδώστε μας τους Τετσένους αντάρτες που εκπαιδεύεται στα Εδάφη σας».
Το σημαντικό είναι πως η Ρωσία γνωρίζει με λεπτομέρειες την συνεργασία των Τούρκων στρατηγών με τους Τσετσένους αντάρτες όσον αφορά την εκπαίδευση των τελευταίων στους ορεινούς όγκους της Τουρκίας και την παροχή πολεμικού Υλικού. Γνωρίζουν επίσης πως χρηματοδότες αυτής της κίνησης είναι δύο διαφορετικοί πόλοι. Ο πρώτος από την Σαουδική Αραβία και ο 2ος από το Ιράν.
Η υψηλόβαθμη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας οποία παίζει έναν ανεξέλεγκτο ρυθμιστικό ρόλο ως εγγυητής στην ανάπτυξη των ισλαμιστών δυνάμεων της περιοχής και προς το παρόν δεν ενδίδει στις Ρωσικές απειλές.
Στα πλαίσια των πιέσεων υποστηρικτής και σύμμαχος της Τουρκίας προς την Ρωσία βρίσκεται η Βουλγαρία, εξυπηρετώντας και αυτή με την σειρά της τα δικά της συμφέροντα.

Στην Τουρκία την ίδια χρονική στιγμή ανακύπτει ένα νέο πρόβλημα με την έμμεση και άμεση απαιτηση των Κούρδων να αξιώνουν αυτονομία και πρόσβαση στην θάλασσα.
Από την άλλη μεριά ο Ισραηλινός υπουργός Αμύνης Ehud Barak δήλωσε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μπορεί να επέμβουν στο νότιο Λίβανο ξανά και να εμπλακούν σε μάχες με τα ένοπλα τμήματα της Hezbollah.
Ενώ την ίδια χρονική στιγμή δύο πολεμικά σκάφη του Ιρανικού Ναυτικού πρόκειται να περάσουν από τη διώρυγα του Σουέζ κατευθυνόμενα προς τη Συρία όπου και θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman δηλώνει πως η απόφαση του Ιράν να στείλει τα σκάφη του τόσο κοντά στο Ισραήλ αποτελεί πρόκληση και αποδεικνύει πως το «νεύρο» αλλά και η αυτοπεποίθηση του Ιράν μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Ο ίδιος προειδοποίησε τους πάντες καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αντιληφθεί πως το Ισραήλ δεν μπορεί να αγνοεί τις προκλήσεις αυτές για πάντα.

Τις εξελίξεις που τρέχουν έρχονται να ενισχύσουν και οι Δυνάμεις δύο Αεροπλανοφόρων. Tου γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle και του Αμερικανικού USS Enterprise που βρίσκονται στην περιοχή Νοτίως και Νοτία Ανατολικά της Κρήτης. Ειδικότερα χθές Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Χώρας μας , ανακοίνωσε την ματαίωση της προγραμματισμένης για την 18η Φεβρουαρίου συνεκπαίδευσης μονάδων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle λόγω αλλαγής προγράμματος της γαλλικής δύναμης επιχειρήσεων, καθώς φαίνεται το τελευταίο να έρχεται εσπευσμένα να ενισχύσει την Δύναμη υποστήριξης στην περιοχή δίπλα από το USS Enterprise

Ηφαίστειο που βράζει είναι πλέον τα Σκόπια και η αδυναμία ελέγχου της κατάσταση μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στον κυβερνητικό συνασπισμό του VMRO του Νικόλα Γκρούεφσκι και το κόμμα των Αλβανών των Σκοπίων, την Εθνική Ένωση, μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν για δεύτερη μέρα μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών.

Και δεν φθάνουν όλα αυτά ,σφήνα στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ενδιαφερομένων αμερικανικών εταιρειών για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου θέτουν οι Τούρκοι και οι τουρκοκύπριοι με νεότερες δηλώσεις του φερόμενου ως υπουργού Ενέργειας του ψευδοκράτους Σουνά Ατούν. Ο Ατούν ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι οι Τουρκοκύπριοι σε συνεργασία με την Άγκυρα ως εγγυήτρια δύναμη, πρόκειται να ετοιμάσουν τη δική τους στρατηγική και να αρχίσουν τις εργασίες για τον καθορισμό της δικής τους ΑΟΖ, με σκοπό να αρχίσουν τις δικές τους έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή.
Και για να μην αφήσει οποιαδήποτε περίπτωση αμφισβήτησης των λεγόμενων του ο Σουνά Ατούν προσδιόρισε και τις περιοχές που αναφέρει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στις φυσικές πηγές γύρω από το νησί. Συμπληρώνοντας ο Σουνά Ατούν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στης κυπριακή Κυβέρνηση να παραβιάσει τα συγκεκριμένα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Την παρούσα χρονική στιγμή που οι διεθνής εξελίξεις στην γύρω περιοχή τρέχουν και το matrix των Αντιπαραθέσεων και των συμφερόντων γίνεται όλο και ποιο πολύπλοκο οι Εθνικές μας Υπηρεσίας παρατηρούν σιωπηλά και με πολύ μεγάλη προσοχή τις ύποπτες κινήσεις των στρατευμάτων της Γείτονος Βουλγαρίας και Αλβανίας.
Και ενώ η κατάσταση Γύρω και έξω από την Χώρα μας βράζει , βράζει και το εσωτερικό της , καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται σοβαρή εξέλιξη στα εσωτερικά της χώρας μας με αναμονή να ξεσπάσει σοβαρό θέμα πολιτειακής κρίσης τη περίοδο της 23ης Φεβρουαρίου 2011.

Ο Στρατός μας εκπαιδεύεται εκτάκτως στην αντιμετώπιση καταστολής μιας Κοινωνικής εξέγερσης, γεγονός που δηλώνει την ανεπάρκεια των δυνάμεων Ασφαλείας.
Και από την άλλη διατηρείται μια παγερή σιωπή και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, και το ποίο περίεργο στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ότι όλα συμπίπτουν.

Πηγή AMYNIAS

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

 1. Ανώνυμος

  Tο ο΄τι οι Τούρκοι υποστηρίζουν μουσουλμάνους κατά ορθοδόξων λαών δεν χρειάζεται σκέψη.Είναι γεγονός ότι πίσω από πολλά χτυπήματα προεδρεύει η Τουρκία,ακολουθώντας η Σαουδική Αραβία.Αλλά η Τουρκία είναι μεγάλη προαγωγός,καμουφλαρισμένη με δυτικό προσωπείο.Πολύ επικίνδυνη ακριβώς για αυτό το λόγο,όλοι νομίζουν ότι είναι ή εργάζεται για την ειρήνη και υπέρ του δυτικού τρόπου ζωής αλλά είμαστε βαθιά νυχτωμένοι,το ισλαμικό της υπόβαθρο καραδοκεί και εργάζεται εντατικά.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ζητητε χριστιανος ορθοδοξος,κατα προτιμηση παρθενος,ομορφος,γεματος ζωντανια,να παιξει σε ενα καινουργιο τηλεπαιχνιδι του mega.το παιχνιδι λεγετε ' Η ΑΡΕΝΑ' και σκοπο εχει την ψυχαγωγια των τηλεθεατων ,των καλα αμοιβoμενων στοιχηματων να σωθει η χωρα απο την κριση.ο παιχτης το μονο που εχει να κανει,ειναι να επιβιωσει στην αρενα,απο λιονταρια,αλεπουδες,φιδια,τον αδωνη και τον καρατζαφερη (αυτο θα το δουμε).μεγαλες αμοιβες και δωρεες σε εκλησιες και στις οικογενειες δινονται.πληροφοριες στο τηλεφωνο 210/690300 .

  Reply
 3. ARCHON

  ΚΡΑΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΕΡΟΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΟΤΙ "ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠ'ΑΥΤΗ ΤΟΥ '40" ΑΣ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ (3) ΜΕΡΕΣ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΑΝ), ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.
  ΕΛΑ, 'ΝΤΑΞΕΙ, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ? ΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ΄ΧΟΥΝ ΤΡΟΦΗΜΑ Ή ΘΑ ΚΛΕΒΟΥΝ Ή ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ.
  ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ? Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

  Reply
 4. Ανώνυμος

  φτανη η μεγαλη ωρα !τελιονουν τα πσεματα,ο ελληνας 8α απαντηση με τον δικο του παντα μοναδικο τροπο.

  ΕΛΕΥ8ΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο 1.41…ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

  ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

  Reply
 6. Ανώνυμος

  kyrioi na eiste oloi prosektikoi gia tois epomenes 5 hmeres kati symvenh sovaro
  polly sovero malon
  prospatho kai egw na katalavo
  mpori lew mpori
  na kirixome ptoxeysh….
  na anangiloun egloges…..
  na exome thermo episodio xenon dynameon sta nera mas…….
  h den xero kai diko mas…..
  mpori na exome exegersh…..
  pantos kati pezetai !!!!!!
  loipame den thelo na kyndinilogo alla !!!!

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Δεν πάνε να @@@@@@@όλοι,η Ελλάδα να μην πάθει τίποτα.Όσο για τους κοσμαγάπητους γειτονές μας(από όλες τις κατευθύνσεις),ένα έχω να πω….

  IT'S PAY DAY Ή κατά το ελληνικότερον

  ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!!!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *