Ζούμε για να το δούμε και αυτό! Προσφέρεται ο Τζέφρυ για να μας “σώσει”…

Ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό. Τον Τζέφρυ να προσπαθεί να επανέλθει στην πολιτική σκηνή ως επικεφαλής κόμματος παρακαλώ! Σήμερα κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο το όνομα και τα σύμβολα του… κόμματος του Τζέφρυ (Κίνημα αλλαγής), ενώ αύριο θα παρουσιαστεί και η ιδρυτική διακήρυξη. Το θράσος του είναι τέτοιο ώστε να επιζητεί να καταστεί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η Τρίτη Πολιτική Δύναμη!

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι ποίοι και πόσοι θα είναι αυτοί, οι οποίοι θα φτάσουν στο έσχατο σημείο κατάντιας να ψηφίσουν έναν ανεπάγγελτο τουρίστα, που ελέω πολιτικής κληρονομικότητας και εκμεταλλευόμενος το επίθετό του κατόρθωσε να γίνει πρωθυπουργός της Χώρας. Έναν τύπο που θεσμοθέτησε την βλακεία στην εξουσία, δίνοντας σάρκα και οστά στον Άβερελ Ντάλτον, κατέστρεψε τη Χώρα στο λίγο σχετικά διάστημα της πρωθυπουργίας του και αποτελεί την επιτομή του κοσμοπολιτισμού, της ρευστής εθνικής συνείδησης και της παγκοσμιοποιητικής σκέψης.

Το επιχείρημα αυτό του Τζέφρυ θα πατώσει, αλλά ακόμη και αυτές οι κάποιες χιλιάδες που θα δεχτούν να ψηφίσουν (και επομένως να ταυτιστούν) με το άτομο αυτό και την ακολουθία του, είναι ενδεικτικές ως προς την σήψη και την παρακμή που έχει επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό η μεταπολίτευση. Η “φούσκα” αυτή δεν θα διαρκέσει για πολύ, αλλά οι έστω και λίγες ψήφους που θα κόψει από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΝΔ, είναι αρκετές για να προκαλέσουν την επιθετικότητα των προαναφερομένων κομμάτων εναντίον του.

Όσο για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έχοντας κατοχυρωμένη προ πολλού και με διαφορά την Τρίτη Θέση στις προσεχείς εκλογές, θα απολαύσει μεν την κοκορομαχία ανάμεσα στον Τζέφρυ και τις λοιπές δυνάμεις του “συνταγματικού τόξου”, όμως από την άλλη θα της δώσει τη δυνατότητα για μια ακόμη φορά να συνειδητοποιήσει ότι η ανικανότητα και η φαιδρότητα όχι μόνο αλληλοσυναντώνται αλλά και ταυτίζονται σ’αυτές ακριβώς τις δυνάμεις.

Γιώργος Μάστορας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *