Σαμαράς κάποιας…ισχύος

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΚΕΡΔΙΣΕ η ΕΚ (Ένωση Κέντρου) τον Νοέμβρη ’63, θριάμβευσε (53%) τον Φεβρουάριο ΄64), αλλά ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν…

κυβέρνησε. Δεν είχε τη δύναμη (ισχύ) να μεταθέσει έναν ταγματάρχη, αν δεν το ενέκρινε το Παλάτι. Κι ύστερα; Του (προ)ετοίμασαν την Αποστασία Αμερικανοί και Μητσοτάκης, σαλαμοποίησαν την κυβέρνησή του εξαγοράζοντας βουλευτές κι όλα πήγαν μια…χαρά. Για να’ ρθει η Χούντα και να φύγει η δημοκρατία απ’ τον τόπο όπου γεννήθηκε.

ΜΕΤΑΧΟΥΝΤΙΚΑ, είχε την ισχύ ο Κ. Καραμανλής που τον είχαν στείλει στο Παρίσι οι Αμερικάνοι (μέχρι νεωτέρας), είχε και το παρελθόν του. Με αμαρτίες του Κράτους του και εγκλήματα του παρακράτους (δολοφονία Λαμπράκη), που σβήστηκαν απ’ τη χούντα που βγήκε απ’ τα σπλάχνα της δεξιάς που «άλλαξε». Το’ χε πει και ο Χαρίλαος και παραλίγο να το πιστέψει κι ο ίδιος.

ΑΚΛΟΥΘΗΣΑΝ χρόνια Μαραγκών με τα καδρόνια και…Καλαμποκών με σχάρες και αλυσίδες. Κι ύστερα; Οι Πρωθυπουργοί αχρηστεύθηκαν κι ας «κυβερνούσαν». Πετροβολητές δίπλα στα ΜΑΤ και (λεγόμενοι) αναρχικοί τη βραδιά που «κάψαν΄ την Αθήνα» και η κρατική ανυπαρξία συνεχίστηκε. Στα χρόνια του Γιώργου Παπανδρέου, και με τους πετροβολητές της Τριανδρίας βρικολακιασμένους στις μέρες μας. Ως σταγονίδια Χρυσαυγιτών σε θύλακες της αστυνομίας(!). Με τον «αγανακτησμένο» να αντιμάχεται διαδηλωτές συμμαχώντας με τα ΜΑΤ. Να κινείται με άνεση ανάμεσα σε κρανιοφόρους, ασπιδοφόρους και ροαπαλοφόρους.

ΚΙ όμως! Από εκεί που δεν το περιμέναμε. Από μια δεξιά που την άλλαξε(;) η ανάγκη. Να «αποκεφαλίσει» ο κ. Δένδιας επτά βαθμοφόρους της ΕΛΑΣ και τους παρελκόμενους που αλληθώριζαν; Να παγώσει τα «σταγονίδια» μαζεμένα σε κουβά;

ΚΑΛΟ και ελπιδοφόρο. Για να φοβούνται οι «επόμενοι» και να κάνουν τη δουλειά τους. Για να προλάβουμε ως κοινωνία και Κράτος. Απέναντι σε παρακράτος που δεν κρατιέται και του…φαίνεται.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *