Ντόρα σε Σαμαρά: Φύγε τώρα με αξιοπρέπεια, αλλιώς…

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του arouraios.gr μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά στη Κηφισιά.
Στη συνάντηση η
Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να δρομολογήσει άμεσα την αποχώρηση του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και μέσω ενός μεταβατικού σχήματος να δρομολογηθεί η εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση της παράταξης.

Η κα Μπακογιάννη εξήγησε στον πρώην Πρωθυπουργό πως η Νέα Δημοκρατία όσο ο ίδιος παραμένει στο τιμόνι παραμένει εγκλωβισμένη σε πολιτικές που ο κόσμος αποδοκίμασε δια της ψήφου του. Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη η ΝΔ χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο που να απολαμβάνει την εκτίμηση των ψηφοφόρων, να μην έχει «καεί» από επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης και που να μπορεί ταυτόχρονα να εγγυηθεί την επιστροφή της παράταξης στις ιδεολογικές ρίζες, την επαναπροσεγγίση του κέντρου, αφήνοντας πίσω ακροδεξιές πρακτικές.

Ο πρώην Πρωθυπουργός σε αντίθεση με τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές, αυτή τη φορά φάνηκε πιο διαλλακτικός στο ενδεχόμενο αποχώρησης του, θέτοντας όμως ως βασική προϋπόθεση την ομαλή διαδοχή του, την διαφύλαξη της υστεροφημίας του, με στόχο να μην μπει το κόμμα σε εσωστρέφεια και να μην υπονομευτεί το έργο της κυβέρνησης του μέσα από την ίδια την παράταξη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να συμφώνησε με τους όρους του πρώην Πρωθυπουργού ξεκαθαρίζοντας του ταυτόχρονα πως η ίδια επιθυμεί να συμβάλει στην ομαλότητα της διαδοχής με την μη συμμετοχή της στη μάχη της διαδοχής.
Όπως φαίνεται, η αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον θέμα ημερών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *