Φοβερά ντοκουμέντα στο ποινολόγιο της σχολής του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Οι άγριες καταστάσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες του πορίσματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη…

Στο πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», περιέχονται σελίδες από το ποινολόγιο (βιβλίο επιβολής κυρώσεων) και το βιβλίο των συμβάντων της σχολής, όπως και καταθέσεις φοιτητών που γνωρίζουν «πρόσωπα και καταστάσεις». Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στο δελτίο συμβάντων έχουν γραφτεί περιστατικά με θύμα τον Βαγγέλη, τα οποία στη συνέχεια δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογες ποινές στους υπαίτιους.

Ενδεικτικό είναι απόσπασμα του φύλακα της σχολής, που γράφει στις 8 Μαρτίου 2014 στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του. Για εκείνο το βράδυ ο φύλακας αναφέρει ότι «όταν πήγα για δεύτερη φορά στις 03:10 τα ξημερώματα να ελέγξω τι συμβαίνει είδα τον… (αναφέρει όνομα σπουδαστή) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο». Όταν ο Βαγγέλης γύρισε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα έψαχνε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να βρει τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του και να μπορέσει να κοιμηθεί.

Τα περιστατικά εκφοβισμού, όπως προκύπτει από την έρευνα, δεν σταμάτησαν ποτέ και μάλιστα κάποια από αυτά είναι πρόσφατα. Η έρευνα εστιάζεται στην 25η Ιανουαρίου, ημέρα για την οποία πολλοί διαφορετικοί σπουδαστές είχαν ακούσει για τραμπουκισμούς εις βάρος του 20χρονου Γιακουμάκη. «Την ημέρα αυτή είχαν ακούσει ότι θα τον δένανε σε καρέκλα και θα τον κλειδώνανε στην ντουλάπα», αναφέρουν οι καταθέσεις.

Η Διεύθυνση της Σχολής, σύμφωνα με όσα είπαν αρκετοί φοιτητές, γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν παρενέβαινε στο βαθμό που θα έπρεπε. Σε κατάθεσή του φίλος του Βαγγέλη λέει ότι «ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος των πατριωτών του τα θέματα που προκύπτουν στη σχολή και σχετίζονται με το διευθυντή».

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, αναφέρουν μιλώντας στην εφημερίδα, ότι είναι ότι χειρότερο και άδικο να στοχοποιούνται άκριτα όλοι οι Κρητικοί φοιτητές που σπούδαζαν στη Γαλακτοκομική Σχολή. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και σήμερα βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας δημοσιευμάτων που τους εμφανίζουν ως τραμπούκους. Επισημαίνουν δε ότι ο φόβος της βεντέτας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ορατός και δεν πρέπει κανείς να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Οι φοιτητές από την Κρήτη που φέρονται να τραμπούκιζαν σπουδαστές ήταν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πορίσματος, μεμονωμένα παραδείγματα, τα οποία, ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι θύματα bulling πήγαν να πέσουν και άλλα παιδιά – στο πόρισμα αναφέρονται δύο – τα οποία αντιστάθηκαν και γλίτωσαν. «Απείλησε τον… (αναφέρεται όνομα σπουδαστή) ότι αν ξανακάνει παρατήρηση για φασαρία στο δωμάτιο θα τον κρεμάσει από το παράθυρο», λέει στην κατάθεσή του φοιτητής.

news.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *