ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

To σημερινό συμβάν, της επίσκεψης του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, που σύμφωνα με την εφημερίδα «Hürriyet» βασικός σκοπός της «επίσκεψης» είναι να προετοιμαστεί η δεύτερη σύνοδος υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, δεν μπορεί παρά να μας αφήσει άναυδους.

Ο Tούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Kερίμ Ουράς, δήλωσε πως οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας θα διαμορφώσουν τα ντοκουμέντα που θα υπογραφούν στη….
σύνοδο που θα γίνει στην Άγκυρα, υπό την αιγίδα των πρωθυπουργών Ταγίπ Ερντογάν και Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Ουράς είπε ακόμη, ότι το τρέχον πρόγραμμα Τουρκίας – Ελλάδας για μείωση των διαδικασιών έκδοσης βίζας για Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται ελληνικά νησιά, όπως έδειξε το καλοκαίρι, είχε θετικά αποτελέσματα. Επίσης, ο Νταβούτογλου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και στη συνάντησή του με τον Δ. Αβραμόπουλο όπου για ακόμη μια φορά δήλωσε ότι επιθυμεί το Αιγαίο «ελεύθερο» και δεδομένης της πρόσφατης δήλωσής του για το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί. Ακόμη, χαρακτηρίζουμε ως γελοίες τις δηλώσεις του Δ. Αβραμόπουλου για την αλληλεγγύη του στην στάση της Τουρκίας στο Συριακό ζήτημα, όπου εξοπλίζει τους ακραίους σουνίτες ισλαμιστές και μάχεται εναντίων των Κούρδων.

Προφανώς, τα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του κεφαλαίου δεν συνάδουν με αυτά της εθνικής ανεξαρτησίας και των τόσων χιλιάδων προσφύγων και αγνοούμενων. Μόνο οι μεγαλοεπιχειρηματίες επωφελούνται από αυτό το πανηγύρι «φιλίας» που προσπαθούν να μας πουλήσουν και που ξεκίνησε χρόνια πριν, από το 1988 και τις πρώτες παρόμοιες δεξιώσεις μεταξύ Ανδρέα Παπανδρέου και Τουρκούτ Οζάλ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εμπορικές συναλλαγές μέχρι και το 2007 έχουν φθάσει τα 2,2 δις και μάλιστα με άνισους όρους που ευνοούν την Τουρκία. Πώς λοιπόν να δημιουργήσουμε μηχανισμούς κόστους στο τούρκικο καθεστώς και στην τούρκικη οικονομία, όταν αντί να τους αποκλείουμε, τους προτρέπουμε να είναι η μεγαλύτερη εμπορική δύναμη στα βαλκάνια;

Είναι λυπηρό και άξιο απορίας πως οι πολιτικοί του τόπου μας ξεχνούν τα δεινά που περνάει η πατρίδα μας λόγω της Τουρκίας, εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το 37% του νοτιότερου σημείου της Ελλάδας βρίσκεται υπό κατοχή, χιλιάδες πρόσφυγες, εκατοντάδες αγνοούμενοι συμπατριώτες μας. Πώς είναι δυνατό να είναι φίλοι μας αυτοί που παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, αυτοί που προσβάλλουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην Θράκη, αυτοί που κρατούν την Πόλη, την Τραπεζούντα και την Σμύρνη; Πώς είναι δυνατό να είναι φίλοι μας αυτοί που με κάθε ευκαιρία απειλούν για πόλεμο λόγω οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων, αυτοί που βεβήλωσαν και λεηλάτησαν τις περιουσίες και τις εκκλησίες μας; Μέχρι πότε θα κάνουμε υποχωρήσεις και θα ασκούμε πολιτική «καλής θελήσεως» απέναντι σε μια χώρα που είναι έτοιμη να κατασπαράξει την πατρίδα μας με κάθε ευκαιρία;

Τα μηνύματα του Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος», το «εγχειρίδιο της τούρκικης διπλωματίας», όπως το απεκάλεσε ο διεθνολόγος Παναγιώτης Ήφαιστος, είναι σαφέστατα. Το νέο-οθωμανικό όνειρο, βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση του, με τις μουσουλμανικές μειονότητες στα Βαλκάνια να το κάνουν ακόμη πιο εύκολο. Πίσω από την μάσκα του κοσμοπολίτη βρίσκεται ο ακραίος ισλαμιστής. Εις απάντησή του, εμείς φωνάζουμε ότι θα αντισταθούμε σε οποιοδήποτε ξεπουλημένο πολιτικό και σε όσους μοχθούν για την επίτευξη ελληνοτουρκικής φιλίας.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΟΣΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΚΑΤΟΧΗ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΕΟΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *