Με ισόβια κινδυνεύει ο Παπαγεωργόπουλος

Προβλέψεις και προγνωστικά τέλος, στη δίκη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης που
διήρκεσε περισσότερους από πέντε μήνες.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τους 18 κατηγορούμενους, καθώς ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Γ. Αποστολάκης ανακοινώνει αύριο την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ύστερα από 50 συνεδριάσεις.

 Τα ισόβια δεσμά είναι η ανώτατη ποινή για το κάθε ένα από τα κακουργήματα της “υπεξαίρεσης” και της “πλαστογραφίας” που βαρύνουν το βασικό κατηγορούμενο Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος διεκδικεί ελαφρυντικό για την “αποκάλυψη” του πρώην γ. γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια και του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

 Οι δύο τελευταίοι, αν δεν μετατραπεί το κατηγορητήριο, αντιμετωπίζουν κατηγορίες που επισείουν επίσης ισόβια δεσμά και κινδυνεύουν να οδηγηθούν στη φυλακή, αν δεν πάρουν ελαφρυντικό και αναστολή της ποινής.

 Ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Χαλντούπης πρότεινε την ενοχή και των δύο πρώην διευθυντών της Οικονομικής Υπηρεσίας, ενώ έκρινε ότι η προϊσταμένη του τμήματος Εξόδων ευθύνεται μόνο για το πλημμέλημα της “παράβασης καθήκοντος” που έχει παραγραφεί.

 Για τους πρώην αντιδημάρχους Αναστάσιο Γερογιάννη, Μιχάλη Ζορπίδη και Θόδωρο Αθανάσαρο, που δικάστηκαν ως συνεργοί της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών.

Όπως επίσης και οι υπόλοιποι 10 δημοτικοί υπάλληλοι που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το ύψος τους υπεξαιρεθέντος ποσού άλλαξε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Από τα 51,4 εκατομμύρια ευρώ που υπολόγισε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, για τη δεκαετία 1998-2008. Στην κατάθεση του ο σημερινός αντιδήμαρχος Χασδάι Καπόν ανέφερε ότι τα μετρητά που έλαβε ο Σαξώνης ήταν 21,3 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό έπεσε στα 17,1 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο σύνολο των χρηματικών ποσών που αναγράφονται στα πλαστά παραστατικά, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

thebest.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *