Γ. Παπανδρέου: «Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης»

«Τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς».
Με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός εξήρε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο εν μέσω σφοδρών κοινωνικών αντιδράσεων, γεγονός που αποτέλεσε εργαλείο διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Σην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου επαίνεσε την επιλογή των….
βουλευτών να αγνοήσουν απειλές και λοιδορίες υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, δηλώνοντας υπερήφανος για την Κοινοβουλευτική του Ομάδα που – όπως είπε χαρακτηριστικά – έκανε το πατριωτικό της καθήκον.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου επανέλαβε τα όσα πέτυχε η Ελλάδα αναφορικά με την αντιμετώπιση του χρέους και το αναπτυξιακό της μέλλον αλλά και για τη σταθεροποίηση και διασφάλιση του τραπεζικού της συστήματος και έκανε λόγο για καθοριστικής σημασίας ιστορικές αποφάσεις.

«Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας”, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο και για τα όσα κατάφερε η Ελλάδα στον τομέα δημιουργίας μηχανισμών που ενδυναμώνουν την ενότητα της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η διαπραγμάτευση ήταν δύσκολη γιατί η Ελλάδα αντιμετώπισε πολλές φορές αντιρρήσεις και δυσπιστία.
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε και επίθεση εναντίον της ΝΔ, αναφερόμενος σε αναποτελεσματικές πολιτικές του παρελθόντος και εικόνα αναξιόπιστης Ελλάδας που κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει παράδοση στην αλλαγή των δεδομένων και «όχι στη μοιρολατρία και την παθητική στάση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

http://www.briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *