Άσημος στην πατρίδα του, διάσημος στην Ιαπωνία

Ο David Gordon, συγγραφέας στο επάγγελμα, ζούσε στη Νέα Υόρκη και προσπαθούσε να γίνει διάσημος στην πατρίδα του, πασχίζοντας να κάνει γνωστό το έργο του, όμως ο ανταγωνισμός στο Μεγάλο Μήλο ήταν σκληρός.

Έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα φώτα του Μανχάταν, στην Ιαπωνία.
Ο νεαρός συγγραφέας είχε γράψει το 2010 ένα βιβλίο με τίτλο «The Serialist», το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά στις ΗΠΑ και έκανε μέτριες πωλήσεις.

Στην Ιαπωνία όμως… έσπασε τα κοντέρ!

Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να διακρίνεται και σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στη χώρα.

Με άρθρο του στους New York Times ο Gordon εξήγησε με ποιο τρόπο κατάφερε να κερδίσει σε τρεις μεγάλους διαγωνισμούς λογοτεχνίας της Ιαπωνίας, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ κανείς, ειδικά ένας Αμερικανός, γράφει η Alexandra Klausner στη Daily Mail.

Εκτός από ένα τεράστιο αναγνωστικό κοινό, ο Gordon με το βιβλίο του κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό, όταν η ιστορία του μεταφέρθηκε και στις κινηματογραφικές οθόνες.

«Ξαφνικά άρχισε να με πολιορκεί ο Τύπος, να με τυφλώνουν τα φλας των φωτογράφων και να με κυνηγούν τηλεοπτικά συνεργεία. Σίγουρα όλα ήταν πιο συναρπαστικά και γεμάτα αίγλη, σε σχέση με όσα είχα καταφέρει στην Αμερική» είπε ο ίδιος.

Φυσικά, καταλήγει το δημοσίευμα, το δεύτερό του βιβλίο κυκλοφόρησε πρώτα στην Ιαπωνία, ενώ δεν αναμένεται πριν από τον ερχόμενο Ιούλιο στις ΗΠΑ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *