Θετικά τα μηνύματα για την Αμφίπολη

Ικανοποιημένος από την σημερινή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Ν.Ξυδάκη δήλωσε ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος.

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι ανασκαφές στον Τύμβο Καστά της Μεσολακκιάς και ότι θα συμβάλλει όσο μπορεί, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

O κ. Ξυδάκης διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε στάδιο διερεύνησης αναζήτησης πόρων, ώστε την Άνοιξη η διεπιστημονική ομάδα να συνεχίσει το έργο της.

Η συνάντηση διήρκησε μια περίπου ώρα.

Ο κ.Μελίτος ανέπτυξε τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της περιοχής, για τα οποία όμως συναρμόδια είναι και άλλα υπουργεία. Ο κ.Ξυδάκης δέχτηκε την πρόταση να επισκεφθεί τον Τύμβο Καστά της Μεσολακκιάς,αλλά δεν προσδιόρισε πότε θα γίνει.

Στο μεταξύ με δύο άξονες προσέγγισης θα αξιοποιήσει τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο πρώτος άξονας προβλέπει την συνέχιση των ανασκαφών μέσω του ευρωπαικού προγράμματος ΣΕΣ 2014-2020 και ο δεύτερος αφορά τα έργα ανάπτυξης στην περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο τύπου που θα εκδοθεί από κοινού το μεσημέρι της Τρίτης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *