Με νέα στοιχεία «καίει» τον Άκη η λογίστρια Ε. Λαμπροπούλου

Με νέα στοιχεία «καίει» τον Άκη η λογίστρια Ε. ΛαμπροπούλουEπιβαρυντικές για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ήταν οι συμπληρωματικές απολογίες που έδωσαν το Σαββατοκύριακο στον ανακριτή Γ. Μαλλή οι …..
άλλοτε συνεργάτες του, Νίκος Ζήγρας και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Η προφυλακισμένη λογίστρια «άλλαξε» στάση σε σχέση με την αρχική της απολογία και πλέον συνέδεσε ευθέως το συγκατηγορούμενό της πρώην υπουργό με τις εξωχώριες εμπλεκόμενες εταιρείες τις οποίες η ίδια εκπροσωπούσε φορολογικά.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, η λογίστρια δεν άφησε «εκτός κάδρου» και τον Γιάννη Σμπώκο, μεταφέροντας στον ανακριτή όσα άκουσε για την ανάμειξη του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας στη σύσταση εταιρείας-οχήματος για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που υποστηρίζει ότι μετά τις αποκαλύψεις Ζήγρα δεν έχει λόγο να εμμείνει στην αρχική αρνητική της απολογία, αναφέρει στη συμπληρωματική απολογία της: «Κατάλαβα ότι οι εταιρείες TORCASO και BLUEBELL ήταν του Τσοχατζόπουλου χωρίς ο υπουργός να το έχει παραδεχθεί μπροστά μου και χωρίς και εγώ να τολμήσω να επεκταθώ ποτέ σε λεπτομέρειες. Για την εταιρεία NOBILIS, όμως, η ίδια η ροή των πραγμάτων μου καταδείκνυε την κατάσταση αυτή… Όσον αφορά την αλληλογραφία, σας είπα ότι ο υπουργός είχε φανερά πλέον εκδηλωθεί σε εμένα ότι η εταιρεία του ανήκει, μου έστελνε αυτά τα έγγραφα για να τα στέλνω εγώ ως δήθεν εκπρόσωπος της NOBILIS για να μη φανερωθεί…».

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, φαίνεται να ήταν περισσότερο διαφωτιστικός για το ρόλο του Γιάννη Σμπώκου, ενώ για τον πρώην υπουργό επιβεβαίωσε τα νέα στοιχεία που συνέλεξε ο ανακριτής. Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, κατονόμασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως τον άνθρωπο που ήταν πίσω από την εταιρεία DRUMILLAN που εμπλέκεται στην υπόθεση των ΤΟR M1, εμβάσματα από ελβετικό λογαριασμό της οποίας κατέληξαν στην ιταλική εταιρεία του Γιώργου Σαχπατζίδη.

Ο Ν. Ζήγρας επέμεινε σε όσα ήδη έχει ισχυριστεί περί των προσώπων που αποτελούσαν την κυρίαρχη ομάδα για το «ξέπλυμα», εντάσσοντας στο στενό αυτό κύκλο και τον κ. Σμπώκο.

Η βασική ομάδα διακίνησης της άνομης περιουσίας, κατά τον Ζήγρα, φέρεται να ήταν ο Τσοχατζόπουλος, ο Ιωάννης Σμπώκος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Άραβας Al Sayad Fouad. Τα μαύρα χρήματα κατέληγαν όλα στον Τσοχατζόπουλο και στον Σμπώκο.

«Σας επαναλαμβάνω, αναφέρει ο Ζήγρας, ότι έχω ακούσει από τον Τσοχατζόπουλο να λέει πως τα περισσότερα από τα χρήματά του τα διαχειριζόταν ο Σμπώκος μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του και από εκεί διακινούνταν σε διάφορες επιχειρήσεις μέσω ελβετικών τραπεζών».

Ο Ν. Ζήγρας μάλιστα ερωτώμενος για συγκεκριμένο λογαριασμό στο όνομά του σε ελβετική τράπεζα, από τον οποίο εμβάστηκαν ποσά στη Βίκυ Σταμάτη, απάντησε στον ανακριτή:

«Ο λογαριασμός αυτός δεν είναι δικός μου, δεν ανοίχτηκε από εμένα και η υπογραφή που υπάρχει στην αίτηση για το άνοιγμά του δεν είναι δική μου. Ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιώντας το διαβατήριό μου, που του είχα δώσει εγώ δηλώνοντας δήθεν απώλεια και εκμεταλλευόμενος και την ομοιότητά μας, άνοιξε το λογαριασμό. Από εκεί και πέρα, με δικό του γνωστό υπάλληλο, διαχειριστή της τράπεζας, έκανε τις όποιες συναλλαγές ο ίδιος».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *