Τα μυστικά για μία επιτυχημένη δίαιτα

Το αδυνάτισμα δεν είναι πυρηνική φυσική. Λιγότερο φαγητό, περισσότερη άσκηση και περισσότερα υγιεινά τρόφιμα. Δυστυχώς,  στην πράξη οι περισσότεροι τα βρίσκουν σκούρα. Έτσι, πολλοί δοκιμάζουν να κάνουν μια γρήγορη δίαιτα, δεν βλέπουν αποτελέσματα και τα παρατάνε. Ακολούθα τα παρακάτω tips και πες αντίο στα περιττά κιλά μια και καλή.

1. Το γρήγορο αδυνάτισμα είναι μύθος
Δεν υπάρχει τρόπος να χάσεις τα περιττά κιλά εύκολα και γρήγορα. Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να χάσεις γρήγορα τα κιλά που μαζεύεις και συντηρείς τόσα χρόνια μέσα σε ένα μήνα. Το σώμα μας δεν αλλάζει εν μία νυκτί. Αν θες να αδυνατίσεις πρέπει να πάρεις απόφαση ότι θα χρειαστεί χρόνο, άσκηση και θυσίες σε αυτά που τρως. Μην ζυγίζεσαι κάθε μέρα, δεν θα δεις διαφορά, θα απαγοητευτείς και θα τα παρατήσεις. Μια φορά τον μήνα φτάνει.

2. Ξεκίνα αργά
Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να το παρακάνουν στην αρχή. Ξεκίνα αργά, και στην διατροφή και στην άσκηση. Βάλε σαν στόχο την πρώτη εβδομάδα να τρως 200-300 θερμίδες λιγότερες από ότι τρως συνήθως και να κάνεις 20-30 λεπτά χαλαρή άσκηση όπως περπάτημα.

3. Κατανάλωνε αρκετές θερμίδες
Αν είσαι γυναίκα κατανάλωνε τουλάχιστον 900-1200 θερμίδες την ημέρα και αν είσαι άντρας 1200-1500. Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά και εξαρτώνται από παράγοντες όπως το ύψος, τον σωματότυπο, το βάρος σου και τα επίπεδα της καθημερινής σου δραστηριότητας. Καλό είναι για αυτό να ρωτήσεις και έναν διαιτολόγο. Το βασικό είναι να μην κάνεις εξαντλητικές δίαιτες. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να «χαμηλώσεις» τον μεταβολισμό σου και άρα να μειώσεις τα αποτέλεσμα των προσπαθειών σου.

4. Απόφυγε τα συμπληρώματα αδυνατίσματος
Απόφυγε να αγοράσεις συμπληρώματα ή περιέργα προιόντα (π.χ. μασαζόνες) που υπόσχονται γρήγορο και αδυνάτισμα. Πολλά είναι επικύνδυνα και άλλα απλά δεν δουλεύουν.  Δείξε μεγάλη προσοχή και απόφυγε τα αν δεν ρωτήσεις πρώτα τον γιατρό σου.

5.Κράτα ημερολόγιο
Κράτα τον πρώτο καιρό ημερολόγιο με το τι τρως και πόσο ασκείσε. Το ιδανικό είναι να το έχεις ετοιμάσει από πριν και να υποσχεθείς ότι θα το ακολουθήσεις κατά γράμμα ότι και να γίνει. Αλλιώς είναι εύκολο να βρεις διάφορες δικαιολογίες για να κάνεις «αταξίες» στην πορεία.

6. Υπομονή και επιμονή – Μην τα παρατάς
Δείξε υπομονή, επιμονή, σιδερένια θέληση.  Αυτά είναι το κλειδί στην απώλεια βάρους. Μην απαγοητεύεσαι αν δεν δεις αποτελέσματα τις πρώτες 1-2 εβδομάδες. Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο. Περίμενε 1-2 μήνες. Η ένδειξη στην ζυγαριά θα σε κάνει σίγουρα χαρούμενο.   

Έχε τέλος υπόψιν ότι στο ταξίδι σου θα συναντήσεις εμπόδια και σκαμπανεβάσματα. Μπορεί να χάσεις κιλά και μετά να δεις ότι δεν χάνεις ή να πάρεις μερικά πίσω. Και αυτό είναι συνηθισμένο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αυξήσεις την ένταση ή, και την διάρκεια της άσκησης.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *