Ρώσος ταξιτζής απήγαγε και κράτησε όμηρο την επιχειρηματία Ρία Πρίνου

Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία τρόμου θυμίζει η εμπειρία που βίωσε η επιχειρηματίας κυρία Ρία Πρίνου στην Μόσχα…

Με δεδομένο ότι την γνωρίζω χρόνια, ήξερα ότι για μεγάλο διάστημα, εξαιρετικά σοκαρισμένη από την πολύωρη απαγωγή της, κατά την διάρκεια ταξιδιού της στην Μόσχα, δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει ένα βίωμα που κλόνισε ακόμη και την υγεία της.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Η επιχειρηματίας ταξίδεψε στην Μόσχα, για να συμμετάσχει, ως πρόεδρος του ομίλου MediPrinou, στο παγκόσμιο συνέδριο για την αντιγήρανση. Θυμάμαι πόσο περήφανη και ευτυχισμένη ήταν όταν μου το ανακοίνωνε. Ήταν  η μοναδική συμμετοχή από την χώρα μας  και φυσικά τεράστιο παράσημο για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει μαζί με τους συνεργάτες της για εξελιχθούν σ’ ένα τομέα που αφορά την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

Ένα απόγευμα, αποφάσισε, (γνωρίζω πόσο ευαισθητοποιημένη είναι σε θέματα τέχνης και πολιτισμού), να παρακολουθήσει παράσταση των μπαλέτων Μπολσόι. Μετά το τέλος της παράστασης, ζήτησε από αστυνομικούς που βρισκόντουσαν στην έξοδο του θεάτρου να καλέσουν ένα ταξί για να την μεταφέρει στο ξενοδοχείο της.

Η ΑΡΠΑΓΗ

Το ταξί έφτασε μετά από λίγα λεπτά. Ο οδηγός μόλις πλησίασε το ξενοδοχείο, εξαιρετικά γνωστό και πεντάστερο, αντί να σταματήσει στην είσοδο, οδήγησε το αυτοκίνητο στους κήπους γύρω από το ξενοδοχείο, κλειδώνοντας τις πόρτες του αυτοκινήτου. Με σπαστά Αγγλικά, ζήτησε από την Ρία Πρίνου, το ποσό των 5000 ευρώ για να την …απελευθερώσει.

Εκείνη αρχικά αντέδρασε ψύχραιμα, δίνοντάς του να καταλάβει ότι θα καλέσει την αστυνομία. Εκείνος στην δήλωσή της αυτή απλώς γέλασε. Έξυπνη γυναίκα η ίδια κατάλαβε αμέσως το υπονοούμενο και σιγά – σιγά άρχισε η ψυχραιμία της να δίνει χώρο στον φόβο και τον πανικό καθώς ,ο οδηγός έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο και κατευθυνότανε προς το ποτάμι!!!!

Η επιμονή του για να πάρει 5000 ευρώ για να την απελευθερώσει ήταν τόση που άρχισε η ίδια να νοιώθει απόγνωση. Προσπαθώντας με νοήματα να του δώσει να καταλάβει ότι ΔΕΝ είχε τόσα χρήματα, εκείνος της έδειξε ότι μέσα στο αυτοκίνητο διέθετε μηχάνημα που έπαιρνε πιστωτικές κάρτες !!!!!!!!!!!!

Η κατάσταση ομηρίας της άρχισε να γίνεται αφόρητη για την ίδια, καθώς, ο απαγωγέας φαινόταν αποφασισμένος να την κρατούσε στην ερημική εκείνη τοποθεσία, νύχτα στην Μόσχα, αν δεν έπαιρνε το συγκεκριμένο ποσό. Αναγκάστηκε όπως μου είχε πει, να του δείξει το πορτοφόλι της, στο οποίο, δεν είχε πιστωτικές κάρτες  παρά μόνο 500 ευρώ.

Αφού έψαξε ο απαγωγέας για να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχαν πιστωτικές κάρτες, πήρε τα 500 ευρώ και ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΙ την Ρία Πρίνου, ολομόναχη σε μια ερημική τοποθεσία, νύχτα στην Μόσχα.

Αν και απόλυτα σοκαρισμένη, έβγαλε τα παπούτσια της και άρχισε ξυπόλητη να περπατάει….προσπαθώντας να διαχειριστεί τον πανικό και τον τρόμο. Η ζωή της σε κίνδυνο και εκείνη ολομόναχη, νύχτα στην Μόσχα.

Δημοσιεύω σήμερα την ιστορία της μετά από δική της άδεια, καθώς με αυτό τον τρόπο θέλουμε η ίδια καταρχάς και μετά εγώ το πόσο υποψιασμένοι πρέπει να είστε όλοι οι Έλληνες ταξιδιώτες.

Δεν σας κρύβω ότι ακόμη και κατά την διάρκεια της αφήγησης η θύμηση της περιπέτειας που βίωσε, μέχρι σήμερα, ένα χρόνο σχεδόν μετά το περιστατικό της ομηρίας της , της προκαλεί τεράστια ταραχή. Μπορεί άλλωστε κάποιος από μας να μπει εύκολα στην θέση της; Φυσικά και όχι. Το μόνο που θα γράψω τελειώνοντας είναι «ούτε στον χειρότερο εχθρό μου » να συμβεί αλλά και να αναδείξω ότι τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Ρία 40 χρόνια τώρα, ως γυναίκα, μάνα και επιχειρηματίας, έχει αποδείξει τις απίστευτες ικανότητές της στην επιβίωση.

mylady.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *