Η Ελλάδα μπορεί να ανακηρύξει την ΑΟΖ της στο Αιγαίο λόγω εσωτερικών πιέσεων

Η Ελλάδα μπορεί να ανακηρύξει την ΑΟΖ της στο Αιγαίο λόγω εσωτερικών πιέσεωνΤο τουρκικό πρακτορείο ANADOLU, με τον τίτλο «Η Ελλάδα μπορεί να ανακηρύξει την ….
αποκλειστική οικονομική της ζώνη στο Αιγαίο, λέει ο διευθυντής ερευνητικού κέντρου» παρουσιάζει συνέντευξη που παραχώρησε σε συνεργάτη του ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος.

Στο δημοσίευμα τονίζεται δήλωση του κ. Ντόκου ότι «Η Ελλάδα μπορεί να ανακηρύξει την ΑΟΖ της στο Αιγαίο λόγω εσωτερικών πιέσεων». Αναφέρεται ακόμα ότι ο κ Ντόκος εκτιμά ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα είναι η αρχή μιας μακράς διαδικασίας και ελπίζει ότι αυτή δεν θα οδηγήσει σε ένταση με την Τουρκία στο Αιγαίο.Αναφορά γίνεται και σε πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά , και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενδεικτικών των προθέσεων της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Αναφέρεται ακόμα ότι σύμφωνα με ειδικούς, θα είναι προς όφελος της Τουρκίας και της Ελλάδας να συζητήσουν το θέμα της ΑΟΖ έτσι που να διευκολυνθεί η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Αιγαίο.

dailynews24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *