Ο Α/ΓΕΕΘΑ “αποκαλύπτει” ποιοι επιχειρούν “να κλονίσουν την ψυχολογία των στελεχών των ΕΔ”

M΄ ένα σήμα του προς τα Επιτελικά Γραφεία των Αρχηγών ΓΕΣ,ΓΕΝ και ΓΕΑ , ο Α/ΓΕΕΘΑΜιχαήλ Κωσταράκος τους καλεί να ενημερώσουν το προσωπικό τους ότι το τελευταίο διάστημα “ειδικά μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε τις ….περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών,δημοσιεύονται σχόλια,κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο τα οποία στην πλειονότητά τους είναι ανώνυμα,που αναφέρονται σε επεξεργασία ή προτάσεις νέου μισθολογίου από το ΓΕΕΘΑ” .

Και προσθέτει :

“Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε το προσωπικό σας ότι ,το ΓΕΕΘΑ ουδεμία σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας έχει λάβει,κατά συνέπεια σε καμία σχετική ενέργεια έχει προβεί και ως εκ τούτου τα υπόψη δημοσιεύματα είναι αναληθή με σκοπό ενδεχομένως τον κλονισμό της ψυχολογίας των στελεχών των ΕΔ”.

Η τελευταία φράση του σήματος του Α/ΓΕΕΘΑ προκαλεί ασφαλώς πολλά ερωτήματα. Ποιοι θέλουν να κλονίσουν την ψυχολογία των στελεχών; Οι δημοσιογράφοι που γράφουν όσα όλη μέρα λένε ανοιχτά στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη περί “ισοδύναμων”;

Καταλάβαμε από τα tweets του Α/ΓΕΕΘΑ την περασμένη εβδομάδα ότι το ΓΕΕΘΑ ΔΕΝ έχει λάβει εντολή , ούτε επεξεργάζεται προτάσεις νέου μισθολογίου. Αν το επεξεργάζονται άλλοι εντός ΥΕΘΑ ή στο υπουργείο Οικονομικών δηλαδή δεν πρέπει να απασχολεί τα στελέχη των ΕΔ; Και όποιον τον απασχολεί …κλονίζει το ηθικό των στελεχών;

Βουϊζει ο τόπος από τις δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για δήθεν ανάγκη ισοδύναμων μέτρων σε περίπτωση εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ. Έχουν κινητοποιηθεί οι αξιόλογες οικονομικές υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και των άλλων Γενικών Επιτελείων για να διαμορφώσουν ένα πακέτο περικοπών που επιτέλους δεν θα αφορά στο προσωπικό και θα παρουσιαστεί σε περίπτωση που επαληθευτούν όσα δηλώνουν κυβερνητικοί παράγοντες; Δεν θα ήταν πιο λογικό να είχαν τέτοιες ανησυχίες στο ΓΕΕΘΑ ,ώστε να είναι έτοιμοι έστω και τώρα μετά από τρία χρόνια εξωπραγματικών περικοπών , έστω για μια φορά να τολμήσουν να παρουσιάσουν εναλλακτική πρόταση; Κι ας απορριφθεί .

Αντί λοιπόν να δημιουργούν εντυπώσεις και σενάρια περί …προσπάθειας κλονισμού της ψυχολογίας των στελεχών των ΕΔ, ας προετοιμαστούν για τυχόν νέα επίθεση στο πολύπαθο προσωπικό, γιατί έτσι όπως πάμε δεν θα εκπλαγούμε να ακούσουμε ότι τα όποια δημοσιεύματα περί περικοπών αλλά και όσα ασκούν κριτική στην ηγεσία αποτελούν …ψυχολογική επιχείρηση της MIT!

Το σήμα του Α/ΓΕΕΘΑ:

http://www.onalert.gr/s

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *