Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση για τους εμπρηστές του Αφέντη Χριστού

Για εμπρησμό, κακόβουλη βλάσφημία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς αναζητούνται εκείνοι που χθες τα ξημερώματα μπήκαν στο…

εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού στις Ποταμιές προκαλώντας μεγάλες φθορές και καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα τους.
Πιο συγκεκριμένα στο ξωκλήσι του Αφέντη Χριστού στις Ποταμιές μπήκαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας προκαλώντας τεράστιας ζημιές στο εσωτερικό του. Οι άγνωστοι δράστες, που δεν είχαν ούτε όσιο, ούτε ιερό, μπήκαν στο εκκλησάκι και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμα τους. Έριξαν κάτω μανουάλια, έσπασαν τις πλάκες στο πάτωμα, ξήλωσαν τις εικόνες, άρπαξαν και σκόρπισαν τάματα πιστών, διέλυσαν κεριά …
Με το πρώτο φως της ημέρας οι πιστοί από το κοντινό χωριό βρήκαν το εκκλησάκι σε τραγική κατάσταση και αμέσως έσπευσαν να καταγγείλουν το περιστατικό του βανδαλισμού τόσο στον Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Οι ζημιές εκτιμούνται περί τις 3.000 ευρώ ενώ οι διωκτικές αρχές αναζητούν τους ιερόσυλους βάνδαλους στην ευρύτερη περιοχή.
Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει ότι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων ατόμων, για εμπρησμό, κακόβουλη βλασφημία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Αφέντη Χριστού, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου, κατά το χρονικό διάστημα από 07.30 ώρα της 20.10.2013 έως την 08.10 ώρα της 21.10.2013 και με την χρήση πυρός, προκάλεσαν την καταστροφή μιας ιερής εικόνας, ενώ παράλληλα προκάλεσαν φθορές στην εσωτερική τοιχοποιία του Ιερού Ναού, ζωγραφίζοντας αδιευκρίνιστα σύμβολα.
Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων δραστών, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *