Μαρκόπουλος: Να ανακτήσει η χώρα αυτοδύναμη πορεία

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, με αφορμή το…

σημερινό πρωτοσέλιδο της Real News που αναφέρει ότι «η τρόικα, ζητά τα κλειδιά της χώρας».

«Η χώρα μετά το τραγικό πρώτο μνημόνιο έχει μπει σε εποπτεία, παρακολούθηση, καθοδήγηση», παραδέχθηκε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Το θέμα είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Όταν μια χώρα κάθεται σε ένα τραπέζι με δανειστές, το πράγμα γίνεται πολύ περίπλοκο. Η διαπραγμάτευση δεν είναι του τετάρτου ή του εικοσαλέπτου όπως όταν πηγαίνουμε στην τράπεζα. Εδώ αφορά μια κοινωνία 11 εκάτ. ανθρώπων και αφορά και το μέλλον μιας χώρας».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαρκόπουλος, «το θετικό είναι ότι ο υπουργός οικονομικών έχει την αισιοδοξία ότι τον Μάιο του 2014 όπου τελειώνει η δανειακή σύμβαση, θα βγούμε στις αγορές, άρα να αποκτήσουμε αυτοδύναμη χρηματοδότηση. Για να το λέει, σημαίνει θα το ικανοποιήσει. Εννοείται ότι θα έχει την ευθύνη και αν δεν το κάνει».

«Η Ελλάδα θέλει, και πρέπει να ανακτήσει την δική της αυτοδύναμη πορεία, μέσα από τα χρέη της. Αυτό αν τελειώσει τον Μάιο του 2014 αυτή η κυβέρνηση θα έχει κάνει την μεγαλύτερη επιτυχία μετά τη μεταπολίτευση», τόνισε ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι «η χώρα δεν έχει γονατίσει η χώρα περνάει πάρα πολύ δύσκολα. Υπάρχει καμία κρίση χωρίς άδικα θύματα; Σκοπός είναι να σηκώσουμε τη χώρα. Δεν είναι να κάνουμε παρελθοντολογία».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *