Ο ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΡΑΣΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ…

ΧΑΜΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 


«Μια φορά κι έναν καιρό» όπως λένε και οι στίχοι του ομώνυμου τραγουδιού, οι κάτοικοι της Γλυφάδας κατέβηκαν στην παραλιακή με…
σκοπό να παρακολουθήσουν την παρέλαση για την εθνική επέτειο του 1821. Είχε προηγηθεί η πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο πανηγυρικός της ημέρας και η κατάθεση των στεφανιών από επίσημους και εκπροσώπους φορέων. 
Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, από τα μεγάφωνα ακούστηκε ένα τραγούδι που οι στίχοι του ανέφεραν : «Κοτζαμπάσηδες, πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες κυβερνούσανε την χώρα, καλή ώρα»…

Ξαφνικά, η ατμόσφαιρα φορτίστηκε, όχι φυσικά λόγω της ημέρας. Τα πάντα άλλαξαν και το… παραμύθι τέλειωσε και φανερώθηκε η πραγματική εικόνα. Η απρέπεια σκέπασε την μεγαλοπρέπεια και γίναμε μάρτυρες ενός θερμού επεισοδίου στο χώρο των επισήμων.

Ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος προσβεβλημένος και εκνευρισμένος από το τραγούδι «Μια φορά και έναν καιρό» κατευθύνθηκε προς το χώρο όπου ήταν ο μουσικός επιμελητής και φώναξε: «Ντροπή σας. Τιμά την ημέρα αυτό το τραγούδι. Και όλοι εσείς που το ακούτε δεν αντιδράτε; ». Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς τον Κώστα Κόκκορη και αφού τα ‘ψαλλε και σε ‘κείνον, κάλεσε τους ιερείς ν’ αποχωρήσουν από την εκδήλωση. 

Η προσπάθεια του δημάρχου να τον μεταπείσει έπεσε στο κενό. Μάλιστα στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε φαίνεται να τον τραβά και από το ράσο. Τελικά, ο αρχιμανδρίτης ήταν ανένδοτος και αποχώρησε από τον χώρο των επισήμων. Μετά από αυτό το επεισόδιο τα πνεύματα ηρέμησαν και η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά χωρίς άλλα απρόοπτα υπό τους ρυθμούς της φιλαρμονικής του δήμου.

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον, υπήρχε στο χώρο των επισήμων ελέω και των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Εκεί είδαμε, τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου να κάθεται μαζί με τον πρώην δήμαρχο Στέλιο Σφακιανάκη, την κ. Αθηνά Λυγνού να συνομιλεί με τον κ. Δημήτρη Τσακίρη, τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Αγγελάτο με την υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Νιτσιόπουλο, τους αντιδημάρχους Στάθη Γεωργούλα και Μαρία Βουγιουκλή, τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Κυριάκο Τιλγκερίδη με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσιώλη, την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Τζιωρτζιάνα Κοντομανώλη (Γκοστίν) μαζί με τους γονείς της και φίλους της κ.α. Δεν είδαμε ανάμεσα στους επισήμους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και τον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Δίβαρη, ο οποίος αποχώρισε μετά από την κατάθεση των στέφανων στο μνημείο των ηρώων.
Μετά τη λήξη της παρέλασης, ο κ. Κόκκορης συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξης του κατευθύνθηκε σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης, ενώ ο κ. Παπανικολάου και η παρέα του επέλεξαν παραλιακή καφετέρια.

Αυτά μπορέσαμε να καταγράψουμε στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Γλυφάδα. «Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»…

notia matia

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *