Βούτσης: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί προκλητικές συμπεριφορές

” Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί προκλητικές συμπεριφορές”, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Βούτσης, στέλνοντας μήνυμα στο Βερολίνο αλλά και σε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “στα δελτία των καναλιών ακούγονται «απίστευτα πράγματα» σαν να είναι μεταφρασμένα από άλλη γλώσσα”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε ότι:

«Ας το ακούσουν αυτό όλοι και μέσα στην αίθουσα και εκτός, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε, αντί της αναγκαίας επίδειξης αλληλεγγύης, αυτογνωσίας για ένα άκρως αποτυχημένο απολογισμό, στις πολιτικές που ασκήθηκαν, με τη συμπαιγνία κυβερνήσεων της χώρας μας, επί της χώρας και επί του λαού μας. Αντί, λοιπόν, μιας ριζικής και διαφορετικής νοοτροπίας, για να οικοδομηθούν οι σχέσεις συνεργασίας, συνέργειας, αλληλεγγύης και συμφωνίας, να υπάρχει αυτή η διαδικασία αυτή συμπεριφορά».

«Αποτελεί, τουλάχιστον, απρέπεια και πολιτικό κυνισμό, το να αναφέρεται ότι αυτή η προσπάθεια, η οποία κριτικάρεται από πτέρυγες της κυβέρνησης, ακόμη και το προηγούμενο συγκυβερνών κόμμα, άκουσα προηγουμένως τον φιλιππικό του κ. Κεγκέρογλου, ως μια πολύ αδύναμη προσπάθεια, ως μια προσπάθεια ανάπηρη, σε σχέση με τα μεγάλα θέματα που υπάρχουν».

«Αντ‘ αυτού, να υπάρχουν προς την κυβέρνηση αυτές οι υποδείξεις, ότι δεν έχει υπάρξει συνεννόηση με τους εταίρους, για να κατατεθεί και τα λοιπά. Ας φύγουμε εντελώς από αυτές τις νοοτροπίες» σημείωσε και έκανε λόγο για «απίστευτα πράγματα που ακούμε στα δελτία των 8, σαν να μεταφράζουν από άλλη γλώσσα».

«Όλοι και όλες θα πρέπει να αντισταθούμε και να αντιτάξουμε την λαϊκή βούληση και θέληση, η οποία κατεγράφη με όλους τους τρόπους και η οποία λέει τέρμα στη λιτότητα, η χώρα να προχωρήσει στην ανάπτυξη, στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, να προχωρήσει στο να επιδιορθωθεί και να ανατραπεί η πολιτική που οδήγησε το λαό μας εκεί που τον οδήγησε» πρόσθεσε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *