Περιμένουν το ΣτΕ οι συνταξιούχοι

Την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για κατάργηση των περικοπών των συντάξεων από το 2012 περιμένουν εκατομμύρια συνταξιούχοι…

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε πως η απόφαση θα αφορά όλους τους συνταξιούχους στην ίδια απόφαση αναφέρεται, όπως υποστήριξε ο ίδιος ότι «με τα δεδομένα και εκτιμώντας το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί η κυβέρνηση να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις».

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του MEGA η οριστική και αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Μαΐου και όταν εφαρμοστεί αφενός θα ανακουφίσει χιλιάδες συνταξιούχους αφετέρου θα προκαλέσει πρόβλημα στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα πρέπει να βρει ούτε λίγο ούτε πολύ 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η απόφαση αναμένεται να χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αλλά και την περικοπή του δώρου και των επιδομάτων τα οποία αφορούσαν τον ιδιωτικό τομέα και ήταν ήδη κομμένα. Σε μια τέτοια περίπτωση οι συνταξιούχοι θα λάβουν ξανά 400 ευρώ δώρο Χριστουγέννων, 200 ευρώ δώρο Πάσχα και 200 ευρώ επίδομα αδείας.

Κυβερνητικοί κύκλοι με τους οποίους μιλώντας στο MEGA απέφυγαν να πάρουν θέση για το πότε και αν θα δοθούν στους συνταξιούχους πίσω οι περικοπές στις συντάξεις που τους έγιναν και τόνισαν ότι περιμένουν το πλήρες κείμενο της επίσημης και οριστικής απόφασης.

sirma.info

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *