Πως θα σώσουμε την πατρίδα μας

Την κατάσταση που βιώνουμε στην χώρα μας, την δημιουργήσαμε εμείς και μόνο εμείς μπορούμε να απαλλαγούμε απ’ αυτή. Για να αλλάξουμε την κατάσταση στη χώρα μας, θα
πρέπει ν’ αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας. Οι ηγέτες βγαίνουν μέσα από μας, αν έχουμε κλειστή την καρδιά μας, αν επικεντρωνόμαστε μόνο στην εξυπηρέτηση του εγώ μας, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα. Οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι που εκλέγουμε θα πρέπει να έχουν ανοιχτή την καρδιά τους, δηλαδή να κοιτάζουν πρώτα το συμφέρον των άλλων και μετά το δικό τους, θα πρέπει να ζουν τη ζωή βασισμένοι στις αρετές. Εμείς όμως δεν εκλέξαμε εκπροσώπους με αυτές τις προδιαγραφές, γιατί δεν τις τηρούμε οι ίδιοι και εκλέγουμε ηγέτες σαν κι εμάς, που οι περισσότεροι κοιτάζουμε να εξυπηρετούμε το προσωπικό μας, συμφέρον αγνοώντας για το καλό του συνόλου.

Μας χρειάζονται πλέον Κολοκοτρώνηδες για ν’ απαλλαγούμε από την κρίση, άνθρωποι που είναι γεμάτοι αγάπη, που διάγουν τη ζωή τους βασισμένη στις αρετές, έως ότου γίνει αυτό θα υποφέρουμε καώ από το ζυγό των δανειστών. Είμαι αισιόδοξος ότι η κρίση θα μας αφυπνίσει, αντί να κλαίμε τη μοίρα, καλό είναι να επικεντρωθούμε στην παραγωγή, στην αλλαγή, τη βελτίωση του εαυτού μας. Είναι βέβαιο ότι όλα θα πάνε καλά, να είσθε αισιόδοξοι, όπου επικεντρώνετε τη συνείδηση σας αυτό θα βιώνετε. Μπορούμε λοιπόν να ξεφύγουμε από την κρίση και να κάνουμε τη χώρα μας να γίνει καλύτεροι από ποτέ, αν οι ίδιοι αλλάξουμε, αν ανοίξουμε την καρδιά μας, αν οι ίδιοι αλλάξουμε τον εαυτόν μας και είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω αλλάζεται. Επικεντρωθείτε ν’ αλλάξετε τον εαυτόν σας από σήμερα βιώστε μια ζωή με αρχές, επικεντρωθείτε στο τι προφέρετε εσείς στους άλλους κι όχι τι δεν σας δίνουν οι άλλοι και το κράτος κι όλα θα διορθωθούν.

Ανάλυση άρθρου: «Θα ήθελα να γράψετε, για να διαβάσουμε όλοι, σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα», αυτό ήταν το αίτημά σας και ανταποκρίθηκα με αυτό το άρθρο. Το άρθρο αυτό θα βοηθήσει όλους να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει στη χώρα μας και πως μπορούμε να σώσουμε και να ελευθερώσουμε τη χώρα μας αλλά και τον εαυτό μας. Για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στη χώρα μας θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς πρώτα.

Ας αλλάξουμε λοιπόν πρώτα τον εαυτό μας !!! Ο άγιος Αντώνιος μας λέει ότι άνθρωπος είναι αυτός που ανέχεται και δέχεται να διορθωθεί. Εδώ είναι το μεγάλο μυστικό, αν αλλάξουμε εμείς, αλλάζουν τα πάντα γύρω μας.

Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς δημιουργήσαμε αυτή την κατάσταση, γιατί απλούστατα αυτοί που μας κυβερνούν, εμείς τους εκλέγουμε. Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς είμαστε υπαίτιοι, μπορούμε να κάνουμε κάτι, αυτό ισχύει για τη χώρα μας αλλά και για τον εαυτό μας.

Αν πιστεύουμε ότι για την κατάστασή μας ευθύνονται οι άλλοι, τότε παύουμε να είμαστε δημιουργοί, λαμβάνουμε το ρόλο του θύματος, που περιμένει κάποιο σωτήρα για να τον σώσει.

Τη χώρα μας πάντα την ελευθέρωναν άνθρωποι σαν τον Κολοκοτρώνη με ελεύθερο πνεύμα και αγάπη για την πατρίδα, ενώ οι πολιτικοί που έχουμε τώρα και δυστυχώς εμείς τους εκλέξαμε δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους πολιτικούς που έκλεισαν τότε τον Κολοκοτρώνη στη φυλακή, διότι το ελεύθερο πνεύμα του ενοχλούσε τα μικρά τους μίζερα συμφέροντα. Αποφασίστε λοιπόν να εκλέξετε τους Κολοκοτρώνηδες που είναι ανάμεσά μας, που έχουν αρχές, που λειτουργούν πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον κι όχι αυτούς που όταν παίρνουν την εξουσία κοιτάζουν μόνο το εγώ τους, τα προσωπικά τους συμφέροντα, την πολιτική τους άνοδο.Μάθετε να ξεχωρίζετε τους πραγματικούς πατριώτες από αυτούς που κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους.

Όταν ένας άνθρωπος έχει καταλάβει ότι είναι δημιουργός, ότι είναι ένα αθάνατο πανίσχυρο πνεύμα, όταν αγαπά τον εαυτό του, αγαπά όλο τον κόσμο, βασίζει τη ζωή του σε αρχές, στις αρετές του Πατέρα, είναι γεμάτος με ανιδιοτελή άνευ όρων αγάπη, τότε κοιτά το καλό του τόπου του κι ας τον σταυρώσουν, ας τον κλείσουν φυλακή.

Μόνο ένας άνθρωπος με ανοιχτή καρδιά μπορεί να είναι ηγέτης, αλλά πώς να τον ξεχωρίσετε εσείς αν η καρδιά σας είναι κλειστή και είστε κυριευμένοι από το εγώ σας?

Ξυπνήστε και κοιτάτε να βρείτε τους ηγέτες που έχουν αρχές, τους ηγέτες που δεν κάνουν πίσω σε τίποτα, που θέτουν σε δεύτερη μοίρα το προσωπικό τους συμφέρον, που είναι κυριευμένοι από ανιδιοτελή, χωρίς όρους αγάπη για τους συνανθρώπους τους και την πατρίδα τους. Ναι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι αλλά δεν τους βλέπουμε γιατί δεν έχουμε αναπτύξει μέσα μας την ανιδιοτελή αγάπη, χωρίς όρους αγάπη, έχουμε κλείσει την καρδιά μας, ζούμε το πρόσκαιρο, την μιζέρια του εγώ μας, που η κατάληξη είναι πάντα η πτώση, ο θάνατος. Για να αναπτύξετε μέσα σας ανιδιοτελή, χωρίς όρους αγάπη, για να εκλέξετε ηγέτες που έχουν μέσα τους ανιδιοτελή, χωρίς όρους αγάπη θα πρέπει να ξυπνήσετε, να ξεφύγετε από το εγώ σας, να συνειδητοποιήσετε τι είστε και γιατί ήλθατε εδώ. Ήρθατε για να δημιουργήσετε, να γεμίσετε φως τον κόσμο, να κάνετε τα παιδιά σας να είναι υπερήφανα, όχι να συναγωνίζεστε ποιος θα μπει στο δημόσιο για να κάθεται, με χρήματα που δανείζεται η πατρίδα μας και μια μέρα θα τα πληρώσουν τα παιδιά μας. Λαμβάνω χρήματα σημαίνει ότι κάτι παράγω, προσφέρω κάτι σε αντάλλαγμα, όταν δεν προσφέρω τίποτα για αυτό που λαμβάνω, κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να πληρώσει για μένα αυτό το αντάλλαγμα. Εμείς λοιπόν φταίμε για όλα, οι τρωικανοί απλώς εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που εμείς τους δώσαμε, μας έχουν υποτάξει και πρέπει εμείς να ελευθερωθούμε.

Το μυστικό της ζωής, της δύναμης, της αφθονίας, της ευτυχίας μας το είπε κι ο Albert Einstein: «Ο άνθρωπός είναι ένα μέρος του Όλου που αποκαλούμε σύμπαν, ένα μέρος περιορισμένο στο χώρο και στο χρόνο. Αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του, σαν κάτι ξεχωριστό από τα υπόλοιπα (γεγονός που είναι μια οπτική αυταπάτη της συνειδητότητάς του). Αυτή η αυταπάτη είναι ένα είδος φυλακή για μας, περιορίζοντας τον εαυτό μας στις προσωπικές επιθυμίες και στο να δείξουμε στοργή σε ελάχιστα άτομα που έχουμε δίπλα μας. Ο σκοπός μας είναι να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από τη φυλακή διευρύνοντας τον κύκλο της συμπόνιας, έτσι ώστε να περιλαμβάνει όλους τους ζώντες οργανισμούς και να βιώσει την ομορφιά του Όλου».

Τα ίδια είπε και ο Κύριος: «Μην αγαπάτε μόνο τους δικούς σας, αυτό άλλωστε δεν κάνουν και οι αμαρτωλοί; Να αγαπάτε και τους εχθρούς σας και να κάνετε καλό, τότε η ανταμοιβή σας θα είναι μεγάλη και θα είσθε υιοί του Υψίστου, να είσθε λοιπόν φιλεύσπλαχνοι καθώς και ο Πατέρας σας είναι φιλεύσπλαχνος». Το μυστικό είναι να αγαπάμε όλο τον κόσμο και να προσφέρουμε, τότε ανοίγει η καρδιά μας και έχουμε τα πάντα.

Ο Κύριος μας είπε ότι αν αγαπάμε ακόμα και τους εχθρούς μας, τότε η καρδιά μας ανοίγει κι έχουμε τα πάντα, ενώ αν κοιτάμε να βολέψουμε τον εαυτόν μας και τους δικούς μας, μακροχρόνια χάνουμε τα πάντα όπως έγινε στη χώρα μας. Συνειδητοποιείστε ότι είναι κλειστή η καρδιά σας, δεν είσαστε τίποτα, δεν έχετε τίποτα, δεν μπορεί να ελπίζετε σε τίποτα, η δύναμη σας είναι η καρδιά σας, από εκεί λαμβάνεται όλη την έμπνευση και την καθοδήγηση, για να κάνετε τα πάντα. Όταν εκλέγουμε ηγέτες με κλειστή καρδιά, επειδή είναι στο κύκλωμα και προβάλλονται, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας και θα είμαστε συνέχεια στη μιζέρια.

Γι’ αυτό πρώτα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι κάναμε, και μετά να το αλλάξουμε, να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε, ν’ αγαπάμε τον εαυτόν μας και τη χώρα μας και να φροντίσουμε να βρούμε τους Κολοκοτρώνηδες της εποχής μας, για να μας ελευθερώσουν από το ζυγό, που εμείς οι ίδιοι παραδοθήκαμε, διότι επικεντρωθήκαμε να ικανοποιήσουμε τη σάρκα μας, το εγώ μας κι όχι τον πραγματικό εαυτό μας. Πολλοί είχαμε για πρότυπο πολιτικό που χώρισε τη γυναίκα του και εξευτέλιζε τον εαυτό του γυρίζοντας με μια αρκετά νεότερή του, για πρότυπο άνθρωπο που είχε τη γυναίκα του στο δημόσιο και πληρωνόταν ενώ δεν πήγαινε ποτέ. Κι εγώ δυστυχώς το ίδιο πρότυπο είχα τότε, ήμασταν όλοι υπνωτισμένοι, κυριευμένοι από το εγώ μας και τις υλικές απολαύσεις, βλέπαμε μόνο τον υλικό κόσμο, που είναι ψευδαίσθηση κι όχι τον πραγματικό. Όταν έχουμε πρότυπα ανθρώπους που δεν σέβονται καμία από τις αρετές, καμία από τις εντολές του Κυρίου, του Πατέρα, του κατασκευαστή, όπως θέλετε πείτε το, τι περιμένατε να γίνει; Ήρθε η καταστροφή. Ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό για ότι κάναμε την περίοδο που ήμασταν υπνωτισμένοι, τώρα όμως ήλθε ο καιρός να ξυπνήσουμε. Τα ίδια δεν έκαναν κι οι Ρωμαίοι; Γιατί νομίζετε ότι κατέρρευσε η αυτοκρατορία τους; Τα ίδια δεν έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες και υποδουλώθηκαν στους Ρωμαίους. Ξυπνήστε και συνειδητοποιήστε ότι εμείς δημιουργήσαμε την κατάσταση στην οποία είμαστε κι εμείς θα την αλλάξουμε.

Οι άνθρωποι που έλκουμε είναι καθρέφτης του εαυτού μας, οι καταστάσεις που ζούμε είναι αυτές που έλκουμε, ανάλογα με τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις που έχουμε μέσα μας. Αν επικεντρωνόμαστε συνεχώς στο πόσο μας έκοψαν τη σύνταξη ή πόσο χαράτσι μας έβαλαν, αν σπαταλάμε το χρόνο μας να κρίνουμε, να γεμίζουμε αρνητικά συναισθήματα, τότε κόβουμε την επαφή με την Πηγή της αφθονίας, αρρωσταίνουμε και βυθιζόμαστε συνέχεια στη μιζέρια. Αλλά το χειρότερο είναι ότι παρασύρουμε στη μιζέρια γύρω μας και τη χώρα μας. Εκεί που επικεντρώνουμε τη συνείδησή μας, αυτό μας συμβαίνει, οι κβαντικοί φυσικοί μας λένε εκεί που επικεντρώνουμε τη συνείδησή μας κάνουμε να καταρρεύσουν, (δηλαδή να γίνουν πραγματικότητα) από τις άπειρες πιθανότητες και δυνατότητες που υπάρχουν, αυτές που εμείς επικεντρώνουμε τη συνείδηση μας. Συνειδητοποιήστε και σταματήστε να βλέπετε ειδήσεις, που φέρνουν την καταστροφή, μας αρρωσταίνουν διότι μας επικεντρώνουν μόνο στο κακό. Σταματάτε να κρίνετε και να κατηγορείτε, διότι θα βυθιστείτε βαθύτερα στο βούρκο.

Ο Γκάντι έλεγε όταν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, να αλλάξεις πρώτα τον εαυτό σου. Αυτό έκανα κι εγώ, άλλαξα πρώτα τον εαυτό μου και πετώ. Η αξία μας εξαρτάται μόνο από μας, πόσο εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει ο εαυτός μας, πόσο ασφαλείς νοιώθουμε, όλα εξαρτώνται από το πόσο είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή μας. Τα πράγματα είναι δύσκολα για τη χώρα μας, αλλά όχι αξεπέραστα. Φθάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση γιατί ψηφίζαμε ηγέτες που φρόντισαν να μην παράγουμε και να δανειζόμαστε συνέχεια. Τώρα θα χρειασθεί να ψηφίσουμε άλλους ηγέτες, θα χρειασθεί να δουλέψουμε περισσότερο. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα τραπεζικό σύστημα, ένα Ευρωπαϊκό λόμπι που μας πνίγει, ίσως πρέπει να φύγουμε από το ευρώ, αλλά όπως και να έχει, θα πρέπει να καθίσουμε και να παράγουμε, ο τουρισμός μας πάει πολύ καλά, αλλά πρέπει να αναπτύξουμε κι άλλους τομείς. Πρέπει να βγάλουμε καλύτερους ηγέτες. Έχουμε το καλύτερο κλίμα, την πιο όμορφη χώρα, υπέδαφος, όμως η οκνηρία, το εγώ που αναπτύξαμε, μας έκαναν να μην δουλεύουμε και να πληρωνόμαστε, αυτό μας κατέστρεψε τα πάντα. Ψηφίζαμε μόνο τα «λαμόγια», αυτούς που θα μας διόριζαν, αυτοί βέβαια πετούσαν ένα ξεροκόμματο σε μας και καταβρόχθιζαν όχι το Δημόσιο πλούτο, αλλά τα δανεικά χρεώνοντας τα παιδιά μας. Εμείς φταίμε για ότι μας συνέβη, θυμάμαι υπήρχαν ακέραιοι υπουργοί όπως ο Πεπονής που δημιούργησε το ΑΣΕΠ, αλλά εμείς όμως την επόμενη χρονιά για να τον ανταμείψουμε για την ακεραιότητά του, δεν τον βγάλαμε ούτε βουλευτή.

Τώρα έχουμε πέσει στις δαγκάνες των δανειστών, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να μας αφήσουν. Δεν θα μας αφήσουν και να χρεοκοπήσουμε, μας θέλουν όπως είμαστε, να δουλεύουμε πολύ και να πληρωνόμαστε λίγο, αν δουν ότι δεν τα βγάζουμε πέρα θα μας ελαφρύνουν λίγο βάρος. Είμαστε σαν τον γάιδαρο που είναι φορτωμένος και περνά το ποτάμι, δεν τους συμφέρει να βουλιάξουμε γιατί θα χάσουν τα πάντα. Άρα δεν πρόκειται να καταστραφούμε, χρειάζεται όμως να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να δουλέψουμε, να διαπραγματευτούμε και να ξεφύγουμε από τον κλοιό που βρισκόμαστε σήμερα.

Μπορούμε να το κάνουμε αν αλλάξουμε τον τρόπο που μεταφράζουμε τα γεγονότα, αντί να κλαίμε τι μοίρα μας, να κοιτάξουμε να παράγουμε, να εκλέξουμε τους εκλεκτούς, τους ακέραιους, όσο δεν το κάνουμε αυτό θα «τρώμε ξύλο» έως ότου αφυπνιστούμε.

Η παρούσα κρίση μας έχει όμως βοηθήσει να ξεφύγουμε από την ύλη, από τα πρώτα κέντρα που αφορούν την επιβίωση, την αναπαραγωγή και την κοινωνική μας προβολή και να επικεντρωθούμε σε ανώτερα κέντρα, που αφορούν τη ψυχή μας. Μας έκανε να ενδιαφερόμαστε για την ουσία και όχι για το πώς θα φανούμε, μας έκανε να στραφούμε μέσα μας για να βρούμε δύναμη και καθοδήγηση.

Γενικά η κρίση μας αφύπνισε, βλέπω κάθε μέρα όλο και περισσότεροι αφυπνίζονται και συνειδητοποιούν ότι δεν είναι τα χρήματα κι οι ανέσεις που τους κάνουν ευτυχισμένους, διότι και πριν την κρίση που τα είχαν αυτά δεν ήταν ευτυχισμένοι. Ότι μας συμβαίνει λοιπόν είναι για καλό μας. Η κρίση θα μας κάνει πιο δυνατούς, θα μας κάνει να ξαναγυρίσουμε στις αρετές που είναι οι προδιαγραφές που μας έχει κατασκευάσει ο Δημιουργός μας, όταν δεν ζούμε σύμφωνα με τις αρετές το αποτέλεσμα είναι να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε. Αναλυτικότερα για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα θα πρέπει:

• Όταν γίνουν εκλογές ο κόσμος να έχει αφυπνιστεί και να εκλέξει τους εκλεκτούς, τους Κολοκοτρώνηδες, ηγέτες με ανοιχτή καρδιά, όχι ψευτοπατριώτες και ψευτοεθνοσωτήρες, γεγονός που δεν έχει κάνει έως τώρα, βλέπετε κάποιος που δεν αφυπνίζεται, χρειάζεται να υποφέρει περισσότερο, να πέσει βαθύτερα για να αφυπνιστεί. Από λάθος έπεσα σε μια συζήτηση στη βουλή και με ενόχλησαν τόσο πολύ οι κοκορομαχίες τους, το βίωσα σα να περνά μπροστά μια αγέλη με βουβάλια. Είναι δυνατόν με αυτούς τους ανθρώπους που εκλέξαμε να πάμε μπροστά; Θα πρέπει να εκλέξουμε τους πράους, τους άριστους, με ανοιχτή καρδιά, άλλα για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουμε εμείς πράοι, άριστοι, ακέραιοι, να ανοίξουμε την καρδιά μας, έως ότου γίνει αυτό θα μας χτυπούν οι κάθε τρωικανοί σαν τα χταπόδια.

• Θα πρέπει να μην κοιτάμε το στενό εγωιστικό μας συμφέρον και για αυτό πρέπει να προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα και ας είναι ακριβότερα, αν καταναλώναμε μόνο Ελληνικά προϊόντα δεν θα είχαμε ανεργία.

• Ας μειώσουμε το εγώ μας και να μην θέλουμε να δειχνόμαστε και να αγοράζουμε πράγματα που θα μας δώσουν αξία, η αξία μας εξαρτάται από μας, από το πόσο εκτιμάμε εμείς τον εαυτό μας. Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα για να δείξουμε ότι αξίζουμε, τότε ό άλλος θα είναι δίπλα μας για το αυτοκίνητο και όχι για μας, κι όταν το αυτοκίνητο παλιώσει θα φύγει από κοντά μας.

• Χρειάζεται να έχουμε περισσότερη πίστη, να επανασυνδεθούμε με την Πηγή μας, την Πηγή των πάντων. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συγχωρήσουμε τους πάντες και τα πάντα, ν’ αγαπάμε όλο τον κόσμο, κυρίως τους εχθρούς μας και να συμμετέχουμε στα μυστήρια της θρησκείας μας, που για μας είναι η εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία. Αυτό δεν είναι θέμα φολκλόρ ή συμβουλές των παπάδων, είναι ένας μυστηριώδης για μας τρόπος που κατεβαίνει η καθοδήγηση, η ευλογία, η δύναμη, η Θεία Χάρη, γίνεται η σύνδεση με τον Κύριο, με τον Πατέρα, το Δημιουργό των πάντων. Τα μυστήρια ήταν ο βασικός τρόπος των αρχαίων λαών και κυρίως Ελλήνων και Αιγυπτίων για να έλθει η ψύχη σε επικοινωνία με την Πηγή της. Όταν ζούμε συνδεδεμένοι με την Πηγή, έχουμε πλήρη καθοδήγηση, βρίσκουμε τη λύση για τα πάντα, στην περίπτωσή μας, βρίσκουμε ξεκάθαρα τον τρόπο να ξεφύγουμε από τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

• Πρέπει να πάψουμε να επικεντρωνόμαστε στη μιζέρια γιατί αυτό θα βιώνουμε, όπου επικεντρώνουμε τη συνείδηση μας αυτό γίνεται, αυτό εξαπλώνεται. Χρειάζεται να μην κυνηγάμε το κακό. Δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο κακό που γίνεται, πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο φως, όταν κρίνουμε το κακό σημαίνει ότι επικεντρωνόμαστε σε αυτό και τότε αυτό εξαπλώνεται. Είμαστε δημιουργοί εκεί που επικεντρώνουμε τη συνείδηση μας, αυτό γίνεται πραγματικότητα. Είμαστε Δημιουργοί όπως ο Πατέρας μας, ας προσέχουμε που επικεντρώνουμε τη συνείδηση μας. Το κακό δεν φεύγει με μίσος, με αντιπαλότητα, είναι όπως το σκοτάδι που φεύγει μόνο όταν ανάψουμε το φως. Ο Γκάντι κατατρόπωσε με την αγάπη και την γαλήνη του, την κυρίαρχη τότε του κόσμου Βρετανική Αυτοκρατορία. Επικεντρωθείτε μόνο στο φως, μόνο το τι θα παράγετε, μόνο στο να επιλέξετε τους αρίστους να μας κυβερνήσουν και τότε θα πετάξουμε όλοι από υγεία και χαρά.

• Το θαύμα γίνεται, μόνο όταν ανοίξουμε τα φτερά μας, μόνο όταν πιστέψουμε και επικεντρώσουμε τη συνείδηση μας σε κάτι καλύτερο και τότε κάνουμε να καταρρεύσουν, να γίνουν πραγματικότητα, οι πιθανότητες και οι δυνατότητες που εμείς επιθυμούμε. Όταν επικεντρώνουμε τη συνειδητότητα μας, μόνο στα προβλήματα μας, χάνουμε τις άπειρες δυνατότητες για αλλαγή και εξέλιξη. Αφυπνιστείτε, συνειδητοποιείστε ότι βιώνετε τη ζωή που βιώνετε, διότι έχετε τα συγκεκριμένα παραμορφωτικά γυαλιά για να βλέπετε τον κόσμο, τα αρνητικά φίλτρα των πεποιθήσεων που σας στερούν την αφθονία, την υγεία την ευτυχία στη ζωή σας.

• Χρειάζεται να πάψουμε να κλαίμε τη μοίρα μας, να φοβόμαστε για το μέλλον, να ζούμε στο παρελθόν και στο μέλλον που στην πραγματικότητα είναι ψευδαισθήσεις, δημιουργήματα του νου, ενώ η μόνη πραγματικότητα είναι το παρών, η ζωή, η Πηγή της ζωής υπάρχει μόνο στο παρών. Μόνο όταν επικεντρωθούμε στο παρών θα βρούμε λύση. Το κακό είναι ότι όταν νοιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, θέτουν τον οργανισμό μας σε διαδικασία επιβίωσης, συναγερμού και τότε ενεργοποιείτε ο ζωώδης εγκέφαλος, κλείνει ο πνευματικός, κλείνει η καρδιά μας, κλείνει η πρόσβαση μας με τον Πατέρα, κλείνει η πρόσβαση στην Πηγή των απείρων δυνατοτήτων.

• Να βασιστούμε στις αρετές, αυτές είναι η βάση που λειτουργεί το σύμπαν, αυτές είναι η αγάπη, η ταπεινοφροσύνη, η ελευθερία (ελευθερία σημαίνει δεν προσκολλώμαι σε αγαθά και μάλιστα χρεώνοντας τα παιδιά μου). Οι αρχές είναι ρίζες του δένδρου, εμείς κοιτάξαμε μόνο τους καρπούς, γι’ αυτό φθάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση. Σαν παιδί γεωργού έχω μάθει ότι αν δεν ποτίσεις και δεν δώσεις λίπασμα στις ρίζες του δένδρου, αυτό θα σταματήσει να σου δίνει καρπούς και το πιο πιθανό να ξεραθεί. Αυτό κάναμε στη χώρα μας, γι’ αυτό φθάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση, πάψαμε ν’ ακολουθούμε τις αρχές, τις αρετές, το θέλημα του Θεού, τις προδιαγραφές του Κατασκευαστή μας και κοιτάξαμε τον εύκολο πλουτισμό, την καλοπέραση εις βάρος των παιδιών μας, εις βάρος των άλλων ανθρώπων. Μόνο όταν η ζωή μας είναι βασισμένη στις αρετές, μπορούμε να είμαστε συνδεδεμένοι με τον Πατέρα και να έχουμε ευημερία, υγεία και ευτυχία στη ζωή μας.

• Να επικεντρωθούμε στην καρδία μας κι όχι το νου μας. Αφήσαμε την καρδιά μας που είναι η πόρτα που συνδέει με την Πηγή των πάντων και εμπιστευθήκαμε το νου μας, το εγώ μας, έτσι καταστρέφουμε αντί να βοηθάμε τον εαυτόν μας, τα παιδιά μας, και τη χώρα μας.

• Το σημαντικότερο όλων χρειάζεται να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας. Οι πεποιθήσεις μας καθορίζουν πλήρως τη ζωή μας, είναι όπως το λειτουργικό πρόγραμμα που χρειάζεται ένα κομπιούτερ, διότι οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις μας είναι τα φίλτρα μέσα από τα οποία βλέπουμε, αντιλαμβανόμαστε τον εξωτερικό κόσμο.

Τέλος γράφω την απάντηση σε κάποιο που έγραφε ότι πρέπει να δικάσουμε τους Τρωικανούς, για να συνειδητοποιήσετε ότι το σκοτάδι, δεν φεύγει με σκοτάδι, αλλά αρκεί μόνο μια χαραμάδα φωτός για να εξαφανιστεί το σκοτάδι, όπως μας λέει κι ό όσιος Πορφύριος: Είμαι πάντα δίπλα σας σε κάθε τι που ωφελεί τους συμπατριώτες μου, αλλά μόνο με φως, μόνο με αγάπη, μόνο με εργασία, μόνο όταν εκλέξουμε τους αρίστους, μονό με το φως φεύγει το σκοτάδι, οι τρωικανοί δεν πρόκειται να φύγουν με δικές μας καταδίκες, θα φύγουν αν εμείς παράγουμε και μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, χωρίς να καθόμαστε και να ζούμε με δανεικά, θα φύγουν όταν εκλέξουμε ηγέτες που διαπραγματεύονται, όταν πάψουν να χρεώνουν τα παιδιά τους για να περνούν αυτοί καλά.

Μπορούμε λοιπόν να ξεφύγουμε από την κρίση και να κάνουμε τη χώρα μας να γίνει καλύτεροι από ποτέ, αν οι ίδιοι αλλάξουμε, αν ανοίξουμε την καρδιά μας, αν οι ίδιοι αλλάξουμε τον εαυτόν μας και είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω αλλάζεται. Επικεντρωθείτε ν’ αλλάξετε τον εαυτόν σας από σήμερα βιώστε μια ζωή με αρχές, επικεντρωθείτε στο τι προφέρετε εσείς στους άλλους κι όχι τι δεν σας δίνουν οι άλλοι και το κράτος κι όλα θα διορθωθούν.

Παρακολουθήστε επίσης την εκπομπή μου κάθε Σάββατο πρωί στις 10 στο kontra channel, στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr θα βρείτε όλες τις εκπομπές μου, καθώς και πάρα πολλά άρθρα για το πώς αυτοθεραπευτείτε από όλες τις ασθένειες και θα αλλάξετε τη ζωή σας, μπορείτε να διαβάζετε βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», μπορείτε επίσης να έρχεστε και στα δωρεάν σεμινάρια μου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 5, Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, μετρό Πανεπιστήμιο όπου εκεί θα βιώσετε την αγάπη, θα αντιληφθείτε βιωματικά την απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων, την απελευθέρωση από το εγώ και θα συνειδητοποιήσετε την πραγματική, πνευματική, απείρων δυνατοτήτων διάσταση σας.

Είμαι πάντα στη διάθεση σας, για να απαλλαγούμε όλοι από τα αρνητικά συναισθήματα και την καταδυνάστευση του εγώ μας και να εισέλθουμε όλοι στην νέα διάσταση των απείρων δυνατοτήτων που είμαστε προορισμένοι. Είμαι πάντα δίπλα σας, στο πλευρό σας, σε κάθε αγώνα με βάση του το φως, την αγάπη, την εργασία, την ταπεινοφροσύνη, την προσφορά χωρίς όρους.

Με άπειρη χωρίς όρους αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος
Συγγραφέας Spiritual Healer

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *