Ο Πρετεντέρης προσπάθησε να ποδηγετήσει τον Ιερώνυμο

Την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκάλεσε η προσπάθεια του δημιογράφου του Γιάννη Πρετεντέρη να παρουσιάσει τις απόψεις της -εξτρεμιστικής- ένωσης κληρικών κατά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Η Εκκλησία της Ελλάδος αντέδρασε μέσω του Χάρη Κονιδάρη, διαμηνύοντας ότι …
η Εκκλσία δεν θεωρεί ότι φιμώνεται από την πρόταση νόμου του Αντωνη Ρουπακιώτη.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Κονιδάρης, ο οποίος λόγω της ιδιότητάς του εξέφρασε προφανώς τη θέση και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ανέφερε ότι “επειδή ακούγονται πολλά τελευταία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Εκκλησία ουδέποτε παρενέβη στην Κυβέρνηση η σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό φορέα και ζήτησε την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ούτε φυσικά ζητήθηκε από κάποιον η παρέμβασή της.” “Σε καμία περίπτωση το κήρυγμα της Εκκλησίας το οποίο είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου, δεν προτρέπει σε μίσος κατά οποιοδήποτε ανθρώπου. Το κήρυγμα της αγάπης δεν μπορεί να προτρέψει σε μίσος…” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κονιδάρης.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τόνισε: “Η Εκκλησία δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβάται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο και δεν φιμώνεται η φωνή της. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα ένας κληρικός να ομιλεί από τον άμβωνα και να κηρύττει τον Χριστό, και άλλο να κηρύττει και να λέει να πάρουν τα καλάσνικοφ και να βγουν στους δρόμους.” “Το ένα κήρυγμα είναι ορθόδοξου κληρικού, και το άλλο κήρυγμα είναι ταλιμπάν”, υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο κ. Κονιδάρης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *