Μαγικό για τις γυναίκες το… χαμομήλι

Το χαμομήλι βοηθά τις γυναίκες να ζουν περισσότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα…

Το φυτικό ρόφημα μειώνει κατά 29% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από κάθε αιτία.

Αλλά τα νέα είναι άσχημα για τους άνδρες, καθώς δεν φαίνεται το ρόφημα να έχει τις ίδιες ευεργετικές επιδράσεις όπως για τις γυναίκες.Οι ερευνητές λένε ωστόσο ότι δεν είναι σαφές γιατί το τσάι παρατείνει τη ζωή των γυναικών, είτε γιατί λειτουργεί θετικά μόνο για το ένα φύλο.

Στο πλαίσιο της μελέτης, Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν 1.677 γυναίκες και άνδρες για επτά χρόνια, και εξέτασαν τις επιδράσεις του χαμομηλιού. Βρήκαν οτι το 14% των ανθρώπων στη μελέτη έπιναν χαμομήλι.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι η κατανάλωση χαμομηλιού σχετίστηκε με 29% μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου για τις γυναίκες, σε σύγκριση με εκείνες που δεν έπιναν το ρόφημα. Το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο όταν οι επιστήμονες συνυπολόγισαν και άλλους πάραγοντες, όπως τις συνθήκες υγείας και τον τρόπο ζωής. Ωστόσο το χαμομήλι δεν φάνηκε να επιδρά ευεργετικά στους άνδρες.

«Δεν είναι σαφές που οφείλεται αυτή η διαφορά στα δύο φύλα. Ίσως επειδή οι γυναίκες πίνουν περισσότερο χαμομήλι από ότι οι άνδρες”, εξηγησαν οι ερευνητές και προσέθεσαν ότι “Η διαφορά αυτή μπορεί να οφείλεται στους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων, κατά τους οποίους οι γυναίκες ασχολούνται κυρίως με τον νοικοκυριό και πιστεύουν περισσότερο στις λαικές θεραπείες, όπως τα βότανα”.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το χαμομήλι έχει ευεργετικές ιδιότητες στην θεραπεία του υψηλού σακχάρου στο αίμα, των στομαχικών διαταραχών και των αγχώδων διαταραχών. Επίσης το χαμομήλι μειώνει την χοληστερόλη και έχει αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και αντι-φλεγμονώδη δράση.

news.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *