Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι φαρμακοποιοί

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι φαρμακοποιοί, από την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, με αυτόν τον….

τρόπο απαντούν «στην πρωτοφανή κοροϊδία της κυβέρνησης, που αιφνιδιαστικά και με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την Τρόϊκα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και την Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο».

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του ΠΦΣ, ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης επεσήμανε: «Τα φαρμακεία δεν θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή. Όσοι θέλουν φάρμακα ας πάνε να τα προμηθευτούν στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη. Οι βουλευτές που σκοπεύουν να ψηφίσουν αυτές τις διατάξεις ας εξασφαλίσουν φάρμακα και για τον κόσμο. Οι μάσκες έπεσαν οι Απόκριες τελείωσαν. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειες των επιλογών του».

Ο κ. Θεοδοσιάδης κάλεσε τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη «να παρέμβουν και να επαναφέρουν στην τάξη τους συντάκτες του νομοσχεδίου».

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν πρέπει να βάλει την υπογραφή του γιατί τότε θα πρόκειται για μια απίστευτη “κωλοτούμπα…”», δήλωσε και τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο:

«Προσφέρουμε τόσα χρόνια φάρμακα με δανεικά, φάρμακα σε ανασφάλιστους, φάρμακα σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα. Και αυτό είναι το ευχαριστώ της πολιτείας. Ως εδώ και μη παρέκει. Η κυβέρνηση να βγει και να δηλώσει αν θα αποσύρει αυτές τις διατάξεις από το σχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Θα είμαστε στα «κάγκελα» και τους δρόμους έως ότου οι απαράδεκτες διατάξεις αποσυρθούν. Δεν παζαρεύουμε την ύπαρξη μας και δεν θα προσφέρουμε εμείς το σκοινί για να μας κρεμάσουν».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *