Μαντλίν, Μπεν, Αλεξ: Ιστορίες εξαφανισμένων παιδιών που συγκλόνισαν Ελλάδα και Ευρώπη

Η υπόθεση της 4χρονης Μαρίας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ επαναφέροντας στο προσκήνιο τραγικές ιστορίες μικρών παιδιών που απασχόλησαν την επικαιρότητα και παραμένουν εξαφανισμένα…


Περιπτώσεις όπως της Μαντλίν Μακ Καν, του Μπεν Νίνταν, αλλά και του Αλεξ Μεσχισβίλι είναι μόνο μερικές από εκείνες που απασχόλησαν στο παρελθόν.

Η ιστορία του μικρού Μπεν ο οποίος αγνοείται από το 1999 όταν και χάθηκε στην Κω είναι η πιο παλιά από αυτές. Το μωράκι, μόλις 21 μηνών, βρισκόταν στο νησί με τους γονείς του και από την προ 14 ετών εξαφάνισή του δεν έχει ανακαλύψει κανένας που βρίσκεται.

Κατά καιρούς έχουν βγει στη δημοσιότητα κάποια σενάρια στα οποία περιλαμβάνεται και εκείνο της απαγωγής από τσιγγάνους, ωστόσο δεν έχει βρεθεί τελική λύση στην τραγωδία.

H δολοφονία του Αλεξ που συντάραξε τη Βέροια



Ήταν το 2006 όταν ο 11χρονος Αλεξ εξαφανιζόταν στη Βέροια με την υπόθεση να παίρνει μια τραγική τροπή και ανατριχιαστικές πληροφορίες να βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη πως δύο ανήλικα παιδιά, 11 και 13 ετών αντίστοιχα, θεωρήθηκαν και καταδικάστηκαν ως ένοχα για ανθρωποκτονία, ωστόσο πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το που βρίσκεται το άψυχο κορμί του άτυχου Αλεξ.

Η μικρή Μαντλίν που καθήλωσσε τη Βρετανία



Η ιστορία, πάντως, που μοιάζει περισσότερο με αυτή της 4χρονης Μαρίας είναι αυτή της Μαντλίν, η οποία σε ηλικία τριών ετών , τον Μάιο του 2007 – εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της. Στην περίπτωσή της οι γονείς της αλλά και η βρετανική αστυνομία συνεχίζουν τις έρευνες και μάλιστα τις τελευταίες μέρες, προέκυψαν νέα στοιχεία για έναν άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εθεάθη κοντά στο δωμάτιο των ΜακΚαν να απομακρύνεται με κατεύθυνση τη θάλασσα, κρατώντας στα χέρια του ένα κοριτσάκι.

iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *