Τεράστια τα προβλήματα και στο Ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς

Ο ασυντόνιστος συντονιστής και οι αδιάφοροι πολιτικοί

Τεράστια τα προβλήματα και στο Ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς
Στο προσκήνιο και πάλι το πρόβλημα με τις οφειλές στο ….
Ελληνικό Σχολείο Όμηρος στην Βόρειο Ήπειρο. Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει το σχολείο της Κορυτσάς.

Ξανά σε πλήρη απαξία οδηγείται το ελληνικό σχολείο Όμηρος στην Κορυτσά.
Για πολλοστή φορά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στο ελληνικό σχολείο παραμένουν απλήρωτοι, καθώς δεν έχουνε λάβει τους μισθούς τους από το μήνα Μάιο.

Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται επανειλημμένα με αποκορύφωμα πέρσι που οι δάσκαλοι και όλο το προσωπικό του σχολείου έμειναν απλήρωτοι 16 μήνες. Οι δάσκαλοι πολλές φορές είναι αναγκασμένοι να βάζουν από την τσέπη τους, τα λιγοστά τους χρήματα για τις ανάγκες του σχολείου για να συνεχιστούν τα μαθήματα.

Δεδομένου του εχθρικού κλήματος που έχουν διαμορφώσει οι αλβανικές κυβερνήσεις και την εχθρική στάση που τηρούν αλβανικοί “κύκλοι” εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, επιδιώκουν όχι μόνο την απαξίωση των Βορειοηπειρωτών αλλά ακόμα και τον αφανισμό τους. Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου έγιναν και τα πρόσφατα επεισόδια της Πρεμετής.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι Έλληνες υπουργοί Παιδείας και Εξωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους γηγενείς Έλληνες στην Βόρειο Ήπειρο που ζουν καθημερινά σε ένα εχθρικό περιβάλλον, στην διαμόρφωση του οποίου έχουν συμβάλει και οι ίδιοι με τις πολιτικές τους παραλήψεις.

Αισθανόμαστε ντροπή όταν στα αλβανικά ΜΜΕ διαβάζουμε:

«Περίπου ένα χρόνο πριν η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων Όμηρος και της Χιμάρας με σκεπτικό να μειώσει το κόστος, ως αποτέλεσμα της ελληνικής κρίσης. Όμως, το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας επέμεινε ότι τα σχολεία αυτά πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, όπως και έγινε.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ευελπιστούμε το Ελληνικό Υπουργείο Παιδιάς να επιμείνει και να στηρίξει ουσιαστικά τα ελληνικά σχολεία, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

www.himara.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *