ΤΟΥΡΚΟΙ.. Ένας λαός που μόνο με επιμιξία μπόρεσε να υπάρξει

Ας δούμε με μερικά παράδειγμα πώς.

Οι Αζέροι τουρκικό φύλο , που ζει στο άκρο της περιοχής της Καυκασίας και ήλθαν από της περιοχές της Μογγολίας .είναι μαζί με λαούς
όπως οι Λεσγίνοι ,Ταλύσιοι Νταγκεστανοί. Με επίσης Λεζγκίνους, Κούρδους και Τάλις . Ουκρανοί, Γεωργιανοί και Άβαροι αλλά και Ρώσοι όπως και διάφορα ανάμικτα τουρκογενή φύλλα και μη , ζουν εκεί, στην χώρα τους.

Απομεινάρια της οθωμανικής κατοχής, τουρκογενή δηλαδή, βρίσκουμε και στην Βοσνία αλλά και σε όλα τα βαλκάνια, μικρο-εστίες οι οποίες κακό έκαναν ιστορικά στο κράτος όπου βρίσκονται παρά καλό. Όπως οι Τσάμηδες καθαρόαιμοι τούρκοι που ξέμειναν στην περιοχή αρχικά της Ελλάδας και μετά της σημερινής που ονομάζουν «αετών γη» με κανένα εθνικό προσδιορισμό οι κάτοικοι της δηλαδή ονομάζονται «της γης των αετών» ίσως «αετοί» , οι δυτικοί την ονόμασαν Αλβανία , όπουόμως οι Αλβανοί είναι ορεσίβιος λαός από τον βόρειο Καύκασο.

Οι Τούρκοι . επίσημα είναι περισσότεροι από 46 φυλές , ανεπίσημα περισσότεροι από 2000..!!!… Οι κάτοικοι της σημερινής όπως την ονομάζουν Τουρκία, είναι και Ασσύριοι και Χετταίοι αλλά και Λαζοί και πάρα πολλοί άλλοι….και φυσικά μεγάλος μέρος του πληθυσμού ρωμαίοι Έλληνες οι οποίοι κατά την διάρκεια των αιώνων με την βία κύρια άλλαξαν θρήσκευμα ,χαρακτηριστικό της οθωμανικής κατοχής .

Εδώ θα αναφέρω και άλλα δύο κράτη σημερινά που έχουν μια μακρινή συγγένεια με αυτό.

Η Ουγγαρία εκεί οι επτά φυλές των Μαγυάρων ήρθαν στη κεντρική Ευρώπη από τα Ουράλια οι Τάταροι κατέλαβαν την περιοχή τους δηλαδή προσόμοιοι, επίσης με μέρος τουρκογενούς πληθυσμού, λόγω οθωμανικής κατοχής..

Φινλανδία, μέρος από Λάπωνες η κάποιος άλλος φιννοουγγρικής -άρα μαγυάρικο φύλο- προέλευσης λαός, μετά βρίσκουμε έναν λαό προερχόμενο από την Εσθονία τους Φίννους. εγκατεστημένους εκεί. .

Μιλάμε για τους Οθωμανούς Τούρκους πάντα….αλλά έχουμε και τους Σελτζούκους τουρκικό φύλο όπου έφτασε σε μέρος της Μικράς Ασίας και έμεινε εκεί . .απορροφήθηκε από το ντόπιο στοιχείο και έγινε ένα μικρό κομμάτι του ρωμαϊκού κόσμου…ο πρίγκιπας Ορχάν υπεράσπιζε μέρος από τα θαλασσινά τειχιά της Πόλης, κατά την μεγάλη πολιορκία, το οποίο ήταν εκτός από το ρωμαϊκό πιαΕλληνικό που κυριαρχούσε από την αρχαιότητα ,υπήρχαν εκεί Ασσύριοι, Χετταίοι και διάφορα άλλα ανόμοια φύλα, μέχρι σήμερα , τα οποία και προαναφέραμε.


Τούρκος μισθοφόρος από τις στέπες της βόρειας θάλασσας. Μουσείο του Λούβρου
Ας δούμε τι γράφουν για αυτούς τους τούρκους οι εγκυκλοπαίδειες .

Τουρκική ή τουρανική ονομάζεται μια οικογένεια δεκάδων νομαδικών φυλών με καταγωγή από τη Μογγολία και τη ΝΑ Σιβηρία, τα οποία μετανάστευαν κατά κύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, κυρίως μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα. Μιλούσαν διάφορες διαλέκτους της αρχαίας τουρκικής γλώσσας, οι οποίες στη συνέχεια διαφοροποιήθηκαν δημιουργώντας τις σύγχρονες τουρκικές γλώσσες. Η θρησκεία τους ήταν σαμανιστική με ανώτατο θεό τον Τένγκρι, άρχοντα του γαλάζιου ουρανού. Στην πορεία όμως η πλειοψηφία, ιδιαίτερα όσοι μετακινήθηκαν προς δυσμάς, ασπάσθηκε τον ισλαμισμό από τους Άραβες και τους Πέρσες. Κατά την περίοδο της μετανάστευσής τους τα τουρκικά φύλα – πολλές φορές σε σύγκρουση μεταξύ τους – απλώθηκαν σε μία τεράστια έκταση από τη Μικρά Ασία και τη Μαύρη Θάλασσα έως τα παράλια του Αρκτικού Ωκεανού, ιδρύοντας τα δικά τους κρατικά μορφώματα (χαγανάτα ή χανάτα) και ελέγχοντας τους εμπορικούς δρόμους ανάμεσα στην Ευρώπη, την Περσία και την Κίνα. Τα περισσότερα υπήρξαν βραχύβια και με το πέρασμα των αιώνων προσαρτήθηκαν από δυνατότερα βασίλεια (Ρωσία, Γεωργία, Κίνα), κάποια όμως επεβίωσαν και έγιναν η μήτρα που γέννησε έξι σημερινά κράτη: Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, Τουρκμενιστάν. Επίσης οι Βούλγαροι υπήρξαν τουρκικό φύλο στο παρελθόν, αλλά μετά την εγκατάστασή τους στα Βαλκάνια (τέλη 7ου αι.) εκσλαβίσθηκαν σε τέτοιο βαθμό που το μόνο τουρκικό χαρακτηριστικό που κράτησαν είναι το όνομά τους.

Τούρκοι από χειρόγραφο της εποχής , απλά βλέπουμε τα χαρακτηρίστηκα τους

Γνωστό είναι ότι οι Ρωμιοί είχαν σε πολλά πράγματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας την διοίκηση , έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για αυτό, Φαναριώτες και άλλα, επίσης ξέρουμε ότι οργάνωση του κράτους τους βασιζόταν στην περίοδο ακμής της στο τιμαριακό σύστημα. Εκτός από τον κύριο κορμό της αυτοκρατορίας, εδώ διοικείτο λέμε διοίκηση και όχι αρχηγεία , κύρια από εξησλαμισθέντες ρωμιούς και όχι μόνο εξησλαμισθέντες, υπήρχαν και υποτελή στον Σουλτάνο κράτη, τα οποία όμως διατηρούσαν το δικό τους σύστημα διοίκησης, δηλαδή κανένα στοιχείο τρόπου η γνώση διοίκησης σε ένα πολιτειακό περιβάλλον από τους τούρκους.
Και ας έλθουμε τώρα σε μια άλλη διαδικασία σκέψης. είναι δυνατόν ένας λαός που ζούσε με παστό κρέας το οποίο έμπαινε κάτω από την σέλα του αλόγου του με αλάτι να μπορεί να έχει εξέχουσες κοινωνικές η άλλου είδους συνήθειες Είναι δυνατόν να ανέπτυξε αυτό που κάποιοι λανθασμένα λένε τούρκική κουζίνα ;.Είναι δυνατόν να είναι τούρκικα τα χαμάμ ..που αναπτύχθηκε η συνήθεια αυτή κατά την διάρκεια των μακροχρόνιων πορειών με άλογα;. Είναι δυνατόν ; είναι δυνατόν ο αρχαίος κόπτης επειδή το παράφραζαν σε κιοφτέ οι τούρκοι να είναι τουρκικό ; αν και αυτό θα μπορούσε τα αρωματικά που θα εύρισκαν όμως ; Είναι δυνατόν να έκαναν το πολύπλοκο καταιφη , όπου κάποια ελληνική λέξη θα υπάρχει και για αυτό αν δεν είναι αντιδάνειο.!! ..τρέχοντας από στέπα σε στέπα ; Είναι δυνατόν να καλλιεργούσαν οι νομάδες μογγόλοι μαϊντανό και σέλινο ;λόγω τρόπου ζωής και συνηθειών …Βέβαια όχι , απλά από ελληνικό ρωμαϊκό μετά με την κατάληψη της γης έγινε «τουρκικό», και φυσικά επειδή δεν μπορεί ο λαός αυτός να ανάπτυξη καμιά πρωτοβουλία εκεί εάν πας οι ελληνικές συνταγές είναι ακριβώς όπως παλιότερα…


Σκηνή από την ζωή των τούρκων νομάδων. Βιβλιοθήκη του Τοπ Καπι Κωνσταντινουπόλη

Το μεγάλο αστείο είναι ότι όταν άλλαξε η ελληνική αστυνομία στολές με την μετάλλαξη της σε ΕΛ.ΑΣ ξέρετε ότι αμέσως το άλλαξαν και οι τούρκοι και είναι πανομοιότυπες …..!!!.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι παντού στην επικράτεια τους υπάρχει η κόκκινη με την σελήνη (άλλο ελληνικό σύμβολο και αυτό) σημαία .παντού μα παντού, αυτό κάνουν και στις ΗΠΑ… προσπαθούν με το σύμβολο να δείξουν στον λαό τους ότι είναι εθνικό στοιχείο-σύμβολο και άρα έθνος…ομοιογενές και με υπόσταση…για τους ίδιους τους υπηκόους τους το κάνουν όχι για τους άλλους , είναι μια καθημερινή προπαγάνδα ίσως και απέλπιδα μερικές φορές

Πολλές είναι οι γνώμες από όλο τον κόσμο που πληθαίνουν ότι το τουρκικό κράτος σύντομα θα διαμελιστεί, κάπου βασίζονται για να το λένε βέβαια.

Μετά από όλα αυτά βλέπουμε ότι αυτά τα μογγολικά φύλλα όπου έμειναν αναμείχθηκαν και μάλιστα δια νόμου ,βλέπε γενιτσάρους..!! και αντέγραφαν οτιδήποτε, ο αρχέγονος πολεμικός χορός όπου αναφέρεται και στον Όμηρο η «σάρισα» χορεύεται και από τον Πρωθυπουργό τους …!!! Και ας μην πούμε για την ρωμαϊκή «βυζαντινή» μουσική αλλά και για την αρχιτεκτονική , η Αγία Σοφία έχει αντιγραφεί όχι μόνο σε όλες τις διαστάσεις αλλά και στο παλάτι του μετέπειτα σουλτάνου τους με το ίδιο σχέδιο κατασκευάστηκε όπως και πλήθος κτηρίων και οικιών είναι καθαρά ελληνικού σχεδιασμού και τόσα άλλα και έτσι μόνο μπόρεσαν να επιβιώσουν προσκολλώμενοι σε άλλους αρχέγονους λαούς με ιστορία η με δύναμη πραγματική όχι μόνο περιστασιακή….αυτά τα τουρκικά φύλλα εάν δεν υπήρχαν άλλοι σπουδαίοι λαοί σήμερα δεν θα υφίσταντο.

Στις στρατιωτικές Ακαδημίες και στα δημοτικά σχολεία ακόμα διδάσκονται ότι είναι αρχαίοι είναι γηγενείς και ότι άλλη γελοιότητα μπορείς να ακούσεις εκεί θα την βρεις. Εκεί την βρήκε και το BBCκαι αρχίζει να αναφέρεται …..«στην αρχαία Τουρκία»…!!! Σε ανταποκρίσεις του για κάποια ανασκαφή.

Αδύναμα συνονθυλεύματα δεν επιζούν όπως φαίνεται ιστορικά και αποδεικνύεται , μόνο στιβαροί πολιτισμοί βασιζόμενοι στην αλήθεια και στην ελευθερία μπορούν να μεταφέρουν το ανθρώπινο γένος μακριά. Σήμερα στην τουρκιά οι πασάδες ,αυτοί βλέπουν την χώρα σαν τσιφλίκι και όχι σαν έθνος τους, βλέπε διαφορά Ανατολίας με δυτικής τουρκιάς, βλέπε Κούρδους και η άρχουσα τάξη η από γενιτσάρους κατάγοντα με λανθάνουσα εθνική υπόσταση η ίσως δεν υπάρχει δεύτερη κοινωνική διαστρωμάτωση .Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι οι στρατιωτικοί διοικούν , αυτό δείχνει ότι ο λαός αυτός ποτέ δεν αναπτύχθηκε κοινωνικά, ουσιαστικά δηλαδή. Ξένες δυνάμεις που όλοι γνωρίζουμε έχουν την διοίκηση εκεί πέρα αυτό γινόταν πάντα ιστορικά..!! γιατί όχι και τώρα….να δούμε μέχρι πότε όμως.

Ν.Φ.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *