Εκπρόσωπος της Βουλής της Κριμαίας προς Κίεβο: «Μην ασχολείστε με εμάς»

Ο εκπρόσωπος της Βουλής της Κριμαίας, Βλάντιμιρ Κονσταντίνοφ, σε έντονο ύφος έστειλε μήνυμα στο Κίεβο να σταματήσει να ασχολείται με την περιοχή, καθώς “η Κριμαία ασχολείται με την αυτονομία της”.

Ο Κονσταντίνοφ σε συνέντευξη Τύπου επισήμανε πως …
βασική προτεραιότητα είναι να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με την αυτονομία της περιοχής, το οποίο έχει προγραμματιστεί στις 30 Μαρτίου.

“Εσείς στο Κίεβο βρείτε τα μεταξύ σας και εμείς θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα της δημοκρατίας”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Βουλής της Κριμαίας, προσθέτοντας πως η κατάσταση στην νοτιοανατολική Ουκρανία είναι έντονη, με τον “λαό να προσπαθεί να προστατευθεί”.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι γνωστό “τι είναι ικανές να κάνουν οι ναζιστικές συμμορίες στο Κίεβο”.

Εξήγησε, δε, ότι την άποψή του συμμερίζονται πολλοί στρατιωτικοί και αξιωματούχοι, καθώς και οι τοπικές αρχές, αλλά και ο απλός λαός που “φοβάται για τη ζωή του έπειτα από τη βία στο Κίεβο και τις αντιρωσικές ενέργειες της νέας κυβέρνησης”.

Σχετικά με τα άμεσα πλάνα που σκοπεύει να εφαρμόσει, τόνισε πως θα προσφέρει άσυλο σε όσους διώκονται στην Ουκρανία εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεών του.

Δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας, καλώντας να μην προχωρήσουν σε βίαιες ενέργειες ώστε να καταλάβουν την Κριμαία ή όποια άλλη περιοχή και ευχαρίστησε τη Ρωσία που βοήθησε την περιοχή σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

“Απευθυνθήκαμε στη Ρωσία για βοήθεια ώστε να διασφαλιστεί ο νόμος και η τάξη και να μας παρέχουν οικονομική βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”, δήλωσε, ενώ αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιοι είναι οι ένοπλοι άνδρες που δε φέρουν διακριτικά και βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία της Κριμαίας τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: Protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *