Λαφαζάνης: Σκάνδαλο να παραμένει πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ο Γεωργίου

Με το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος συναντήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε από την πρώτη στιγμή αντιταχθεί σθεναρά στην τοποθέτηση του Ανδρέα Γεωργίου, ανώτερου στελέχους του ΔΝΤ, ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και αυτό σε αντίθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενέκριναν τότε θερμά το διορισμό του.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ευθύς εξαρχής ετίθετο θέμα φερεγγυότητας με ένα τέτοιο διορισμό που γεννούσε από την πρώτη στιγμή προβλήματα αξιοπιστίας, αφού εκ των πραγμάτων έθετε την ΕΛΣΤΑΤ κάτω από την τροικανή κηδεμονία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια αντιτάχθηκε αποφασιστικά στο να αλλάξει το καθεστώς της ΕΛΣΤΑΤ και να μετατραπεί η λειτουργία της σε «ενός ανδρός αρχή» υπό τον Αν. Γεωργίου, πράγμα που ανεπίτρεπτα θεσμοθέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τροικανή υπόδειξη.

Μετά, όμως, την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του Αν. Γεωργίου και τώρα την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η συνέχιση της παραμονής του Αν. Γεωργίου στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ συνιστά σκάνδαλο και η άμεση απομάκρυνσή του γίνεται επιβεβλημένη. Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να είναι μια προσωπικότητα κύρους, ευρύτερης συναίνεσης και αποδοχής, που να υπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι τις προτεραιότητες και επιθυμίες των πιστωτών και των τροικανών».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *