Και ένα ευρώ για κάθε συνταγή από Νοέμβριο…

Λ.Π. 

Είναι απορίας άξιο το γιατί θα πρέπει εγώ να εξακολουθώ να είμαι συνεπής, όσον αφορά τις ταμιακές μου υποχρεώσεις απέναντι στον ασφαλιστικό μου φορέα …
Δεν τους λέω γκάγκστερ γιατί και αυτοί έχουν κάποιους κανόνες ηθικής δεν κλέβουν ποτέ γέρους ανήμπορους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες. Ετούτοι εδώ δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό…..
«Καπέλο» ένα ευρώ σε κάθε συνταγή βάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των αυξήσεων στα εισιτήρια των νοσοκομείων από 5 στα 25 ευρώ.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών και οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν ένα ευρώ για κάθε ιατρική συνταγή που θα εκτελείται στα φαρμακεία.

«Πρόκειται για ένα μέτρο που, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που έχει, καθιστά τους φαρμακοποιούς και… εισπράκτορες των χαρατσιών του ΕΟΠΥΥ« σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο κ. Λουράντος.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο «χαράτσι» αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης από το 2011, καθώς έκτοτε υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη.

Ωστόσο αν και είχε τεθεί ως προϋπόθεση η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, με πρόσφατο νόμο το συγκεκριμένο εδάφιο «εξαφανίστηκε». Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για τέχνασμα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για να εξασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι…

δεν θα μπορέσουν οι θιγόμενοι να καταφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Δεν φτάνει που ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ό,τι αναξιοπιστότερο στη χώρα μας, δεν φθάνει που ο τζίρος των φαρμακείων σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση του ποσοστού μας κέρδους έχει μειωθεί, δεν φθάνει που τα χρέη του κινδυνεύουν να μείνουν ανάμνηση… πικρή, καλούμεθα να εισπράξουμε και τα… χαράτσια του. Ούτε ΔΕΗ να ήταν τα φαρμακεία μας!!!» καταλήγει η ανακοίνωση του προέδρου των φαρμακοποιών Αθήνας, κ. Λουράντου.

lalipouli.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *