Θυσιάζουν τον υγροβιότοπο στο βωμό του κέρδους

Του Σωτήρη Μεταξά


Θυσία στο βωμό του κέρδους γίνεται ο υγροβιότοπος του Αλμυρού στον Άγιο Νικόλαο. Η κατάσταση που επικρατεί κινητοποίησε το WWF Hellas που καταγγέλλει τακτικές αυθαιρεσίας στην περιοχή που απειλούν το περιβάλλον του υγροβιότοπου…
Μάλιστα οι υπεύθυνοι διαχείρισης δεν δίστασαν ακόμα και να … ξηλώσουν τα δέντρα που είχαν φυτέψει οι πρόσκοποι για να εκμεταλλευτούν περισσότερο χώρο για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. Εδώ και καιρό, η οριοθέτηση του υγροβιότοπου που είχε γίνει τον Μάιο του 2011 καταστράφηκε ολοσχερώς για να μην … εμποδίζει την τουριστική “ανάπτυξη”.

Μάλιστα, οι φυτεύσεις που είχαν γίνει σε πρανή από προσκόπους και παιδιά της περιοχής διαμορφώθηκαν ώστε στα πρανή να μπορούν να ξαπλώσουν οι πελάτες των ξενοδοχείων ενώ η παραλία έχει καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από ομπρέλες, φουσκωτά και ταχύπλοα σκάφη.

Το μόνο βέβαια που έχει ανανεωθεί είναι η πινακίδα ενημέρωσης ότι η παραλία έχει Γαλάζια Σημαία! Ο υγρότοπος του Αλμυρού Αγίου Νικολάου άλλωστε είναι ένας από τους παράκτιους υγρότοπους της Κρήτης που μπορεί να «επιβίωσε» της μάχης της Κρήτης, αλλά σήμερα απειλείται από τη συστηματική καταστροφή της βλάστησης ως αποτέλεσμα της έντονης τουριστικής ανάπτυξης.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *