Ελληνικό Χρέος: Μήπως η λύση θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένουμε;

Τον τελευταίο καιρό αρχίζουν να γίνονται γνωστές απόψεις επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι η έξοδος από το ευρώ, η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και η άρνηση του χρέους είναι η πραγματική λύση στην ελληνική κρίση χρέους. Πρόσφατα ο συνταγματολόγος Κασιμάτης χαρακτήρισε τη δανειακή σύμβαση αντισυνταγματική και μόχλο πίεσης για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την…..
απόλεση της εθνικής κυριαρχίας (βλέπε εδώ), ενώ ο δημοσιογράφος και οικονομικός αναλυτής Καζάκης (βλέπε εδώ) καθώς και ο καθηγητής Οικονομικών Λαπαβίτσας (βλέπε εδώ) συμφωνούν και προσθέτουν ότι το Μνημόνιο δεν διασφαλίζει μισθούς, συντάξεις και την εν γένει ομαλή λειτουργία του κράτους με οικονομικούς όρους. Η γνώμη τους είναι ότι η δανειακή σύμβαση εξυπηρετεί μόνο την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Υπάρχει και η γνώμη ότι μία άρνηση πληρωμής του συνολικού χρέους δεν θα οδηγούσε σε στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας. Για την οικονομία του λόγου περιγράφουμε πολύ αδρά τις θέσεις τους, για αυτό αξίζει να παρακολουθήσετε τα σχετικά βίντεο.

Επιπλέον, ενώ αυτές τις μέρες γίνεται λόγος για την περιβόητη αναδιάρθρωση χρέους, υπάρχει η άποψη ότι είτε αναδιάρθρωση γίνει (δηλαδή ελεγχόμενη πτώχευση με πρωτοβουλία των δανειστών), είτε επιμήκυνση του χρέους, είτε προσπάθεια αποπληρωμής του συνολικού χρέους σύμφωνα με την τρέχουσα δανειακή σύμβαση, ο «λογαριασμός δεν βγαίνει». Κι αυτό γιατί πραγματικά η αναδιάρθρωση είναι μία μορφή επιμήκυνσης αφού προϋποθέτει την αντικατάσταση των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι δανειστές με άλλα μεγαλύτερης διάρκειας και μικρότερης αξίας (τόσο μικρότερης όσο να εξακολουθεί να συμφέρει το δανειστή), αλλά με μεγάλες αποζημιώσεις και ανταλλάγματα. Από την άλλη μεριά, η επιμήκυνση προσθέτει τεράστια χρέη λόγω των αυξημένων δόσεων και του όχι τόσο χαμηλού νέου επιτοκίου, ενώ το Μνημόνιο που τώρα εφαρμόζουμε ήδη φαίνεται ότι δεν αποδίδει. Αντίθετα, όλες αυτές οι προοπτικές οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Ελλάδας.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φαίνεται ότι το ελληνικό, ιρλανδικό και πορτογαλικό χρέος αντιστοιχεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε αντίστοιχα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους κυρίως γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Οι τράπεζες αυτές είναι σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, όμως τα Μνημόνια που υπογράφονται τους εξασφαλίζουν ρευστότητα με τον καλύτερο τρόπο. Από ποιους εξασφαλίζονται όμως αυτά τα δάνεια; Από τους φορολογούμενους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι με αυτήν την εξέλιξη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι απανωτές εκλογικές ήττες της Μέρκελ στη Γερμανία, η άνοδος της Λεπέν στη Γαλλία, τα πρόσφατα αποτελέσματα των φιλανδικών εκλογών καθώς και η άρνηση της Σλοβακίας να συμμετάσχει στο μηχανισμό στήριξης. Πράγματι, στις παραπάνω περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με τεράστια αύξηση της δημοτικότητας των κομμάτων που είναι κατά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Αν έστω οι φωνές στην Ελλάδα για άρνηση του χρέους και έξοδο από το Μνημόνιο θεωρούνται ένα αριστερό αντανακλαστικό, μήπως αρχίζει να συγκλίνει με τις συντηρητικές απόψεις που εκφράζουν ολοένα και περισσότεροι ψηφοφόροι στην υπόλοιπη Ευρώπη; Και όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, μήπως τελικά εξηγείται από τη διαπίστωση ότι το όραμα της νομισματικής ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν μία τεράστια φούσκα προς όφελος των τραπεζών και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι σιγά σιγά ξυπνάνε και αντιδρούν όπως μπορούν; Οι Έλληνες μάλλον πρέπει να ελπίζουν σε εντονότερες αντιδράσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών, μήπως μπει ένα φρένο τελικά σε αυτό το κερδοσκοπικό παιχνίδι όχι μόνο εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων, αλλά ολόκληρης της μεσαίας τάξης της Ευρώπης.

www.trelokouneli.g/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

18 Comments

 1. Λιακόπουλος Δημοσθένης (Τηλε-Προφήτης)

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!
  ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ – ΠΑΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:
  ===============================
  Βιβλίο 1ο:
  – ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Ο.Ε.Α. – ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!
  ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΩΧΙΜ-ΝΕΦΕΛΙΜ!

  Βιβλίο 2ο:
  – Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΪΖΕΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΣΕ ΜΥΣΤIΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
  Οι ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ Ζουν ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ !!! Τι Μορφές έχουν! Πως να τους ξεχωρίσετε και…
  ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ !!!

  Βιβλίο 3ο:
  – ΟΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΠΩΛΛΩΝΙΟΙ ΕΛ (τρομάρα μας!!!).
  Συγγραφέας: Λιακόπουλος Δ. Προλογίζει ο Γιώργης Πάλμος.

  Βιβλίο 4ο:
  – ΛΕΜΕ ΝΑΙ, ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ! ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ! ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ!!! Ε ρε, κάτι γλέντια στα μπουζούκια… !!!
  Συγγραφέας: Η Γερμανοεβραία Έλλη Στάη. Προλογίζει ο "αστράτευτος" πρακτορίσκος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

  Βιβλίο 5ο:
  – ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
  (Στήνουμε κώλο σε όλους τους Λαθραίους γιατί, είμαστε φιλόξενοι και φιλάνθρωποι!!!).
  Προλογίζει η αλλοδαπή Σύρια Συντρόφισσα ΑΦΡΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ. Συγγραφέας: Άννα Σα-Ραγκούση Νταλάρα.

  Βιβλίο 6ο:
  – ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ! ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΖΗΤΩ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ !!!
  Συγγραφέας: Μαριάμ Ρεπούση.

  Βιβλίο 7ο:
  – ΝΑΙ, ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ! ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ! (εκ βαθέως ανάλυση του επίτιμου διδάκτωρ νομικής και οικονομικών κ. Θ. Πάγκαλου).

  Βιβλίο 8ο:
  – ΚΑΝΑΚΗΔΕΣ, ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΛΑ 9 + ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ.
  ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΦΡΑΓΚΑ!! (Το μυστικό της επιτυχίας τους: Όταν η σάτυρα καλύπτει Μεγαλοεκδότες, Μεγαλοεργολάβους και ξεφτυλίζει κάθε τι Ελληνικό, αμοίβεται αδρά!).
  Συγγραφέας: Άρης Πορτοσάλτε.
  Εκδόσεις: Αλαφούζος και ΣΙΑ Α.Ε.

  Βιβλίο 9ο:
  – MEGA Channel
  20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!
  (Σχόλια και ανάλυση της Όλγας Τρέμη! Προλογίζει ο Νίκος Ευαγγελάτος).

  Βiβλίο 10ο:
  – Η ΑΓΓΛΙΚΗ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ.
  Λόγοι κατάργησης της Αρχαίας Ελληνικής. Εισαγωγή στα greeklish, σταδιακή κατάργηση της Νεοελληνικής και θέσπιση της αγγλικής ως επισήμου γλώσσας!
  Προλογίζει η Θάλεια Δραγώνα. Συγγραφέας: Άννα Διαμαντοπούλου.

  Βιβλίο 11ο:
  – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η Πανέμορφη χώρα των Σκοπίων!
  Συγγραφέας: Τζέφρυ Μινέικο Παπανδρέου – Δημήτρης Δρούτσας.
  Προλογίζουν: Μιχάλης Τρεμόπουλος – Αντώνης Καφετζόπουλος.

  Βιβλίο 12ο:
  – Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Είμαστε απόγονοι του ΑΥΝΑΝ και του ΙΜΠΡΑΗΜ πασσά!
  Προλογίζει ο Πέτρος Τ(σ)ατσόπουλος. Συγγραφέας: Θάνος Βερέμης.
  Σχολιαζουν: Η μαντάμ Βαλλιανάτου και η Μαριάμ Ρεπούση!
  ————————–
  ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ:
  ΜΟΝΟ 10 ευρώ (+ 800 ευρώ έξοδα αποστολής!).
  ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ!!!!!
  Σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες και τουαλέτες και τηλεφωνήστε τώρα στο 2310521010 !!!
  ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΩΡΑ, είναι η τελευταία εκπομπή!!!
  Δεν ξανακάνουμε άλλη! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!

  ================================
  Ο Πρωθυπουργός μας, ο 100% ΕΛΛΗΝΑΣ,
  Τζέφρυ ΑμερικανοΠολωνοΕβραίος Παπανδρέου
  στα σίδερα της Φυλακής!!
  ΔΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ:
  http://imgur.com/EWuZo
  ================================

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΕΙΠΑΜΕ Η ΦΡΑΣΗ "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ "ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ" ΤΟ 1929.

  http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%88%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7_%CE%98.pdf

  ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΑΡΘΡΟ 2 ΣΕΛΙΔΑ 14 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2.ΔΙΑΒΑΣΤΕ.

  Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΓΙΑΤΙ
  ΕΚΤΟΣ ΑΠ΄ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ
  ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ

  Reply
 4. Ανώνυμος

  10:18, έχω να φάω κρέας 9 χρόνια, είναι πολύ καλύτερα έτσι. εξ άλλου δεν είναι φυσιολογικό να τρώμε ζωικά προϊόντα.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ , ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

  ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΤΙ ΡΕΤΕ ΟΡΕ ;;;
  ΟΛΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΕΝΕ;
  ΕΙΣΑΓΑΓΟΥΜΕ 60 ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΑΓΟΥΜΕ 17 ΔΙΣ

  ΠΑΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗ ΓΗ
  ΛΑΔΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ
  ΛΑΔΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΤΣΟΛΙΝΑ

  ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

  ΕΜΕΙΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ
  ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΡΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ
  ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

  Reply
 7. Ανώνυμος

  ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ TUNEUP-UTILITIES 2010 ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΝ ΧΑΦΙΕ!
  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!

  oxafies.blogspot.com

  Reply
 8. Ανώνυμος

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ADMIN. ΟΥΤΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ,ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ.

  Reply
 9. Admin

  Αλήθεια τι θα γινόταν αν δημιουργείτο ‘συνασπισμός’ των προβληματικών κρατών Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία…. ενάντια στο Γάλλο-Γερμανικό-Ολλανδικό συμφέρον, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ με κοινό ανεξάρτητο νόμισμα και μη αναγνώριση των οίκων αξιολόγησης.

  Reply
 10. Ανώνυμος

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΟΡΘΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ "ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ" ΤΟ 1929. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΟΠΛΟΙ ΔΟΥΛΟΙ -ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ- ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ.

  ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Reply
 11. Ανώνυμος

  Δεν ήταν όραμα νομισματικής ενοποίησης αλλά τρικλοποδιά στις οικονομίες των κρατών.
  Δεν μπορεί να σταθεί χωρίς οικονομική ενοποίηση, όπου τα κέρδη θα επενδύονται όχι μόνο στην πλούσια αλλά και στη φτωχή Ευρώπη, με ισοκατανομή πλούτου, ίσες αμοιβές/εισφορές και φορολόγηση, σε ενιαίο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Τότε μόνο θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για επιτυχία ή αποτυχία.
  Αρκεί κάποιος να σκεφτεί πως θα ήταν οι ΗΠΑ αν κάθε πολιτεία ήταν αυτόνομο κράτος αλλά είχαν μόνο το ίδιο νόμισμα…

  Reply
 12. Ανώνυμος

  ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ

  ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

  ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤ¨ΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΑΜΕ ΜΗ ΠΕΣΕΙ

  Reply
 13. ΑΛΛΑ ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ

  Αφηστε τους άλλους και κάντε ότι μπορει ο καθενας για να αναδειχτουν ικανοι ανθρωποι να κυβερνησουν

  το πολιτικο συτημα έχει πεθάνει.

  παψτε να ζειτε με ψευδαισθήσεις.

  Οι παλιοι δοκιμαστηκαν ακι απετυχαν φερτε ανθρωπους απο εξω. απο την Ανατολή που λειε και ο αρχοντας των Νεφελιμ…

  ΝΙΑΟΥ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *