Ζητά και τα στοιχεία αλλοδαπών φοιτητών η Χρυσή Αυγή

Μετά απο το αίτημα στους παιδικούς σταθμούς της χώρας, η Χρυσή Αυγή “ξαναχτυπά” αξιώνοντας αυτή τη φορά τα στοιχεία των αλλοδαπών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ζήτησε με ηλεκτρονική…
επιστολή προς όλες τις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και σε όλους τους καθηγητές του, στοιχεία για το πόσοι είναι οι Έλληνες και πόσοι οι αλλοδαποί φοιτητές που στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες.

Στο συνοπτικό κείμενο του μηνύματός αναφέρονται τα εξής: “Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τον αριθμό Ελλήνων φοιτητών που φιλοξενούνται-στεγάζονται στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον αντίστοιχο αριθμό αλλοδαπών φοιτητών. Περιμένω την απάντησή σας σε αυτό το e-mail”.

Το αίτημα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, ανέκυψε έπειτα από δήλωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου πως οι μη ελληνικής καταγωγής φοιτητές προηγούνται των Ελλήνων στις φοιτητικές εστίες.

“Η Χρυσή Αυγή θεώρησε το γεγονός αυτό απαράδεκτο εν μέσω οικονομικής κρίσης και ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση για την σχετική αναλογία Ελλήνων και αλλοδαπών, με σκοπό τη σύνταξη επίκαιρης ερώτησης για τη χρηματοδότηση του εν λόγω ιδρύματος”, υπογραμμίζεται.

Το κείμενο που απέστειλε στο Πανεπιστημίου Αιγαίου προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα emprosnet.gr της Λέσβου, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, Νίκος Σουλακέλλης, δήλωσε βαθύτατα ενοχλημένος από το ύφος, τη σύνταξη και τον τρόπο που τέθηκε το αίτημα, γι’ αυτό και το μόνο που έκανε ήταν, όπως σημείωσε, να το διαγράψει.

Στο ίδιο πνεύμα φαίνεται πως κινήθηκε όλη η πρυτανική αρχή που θεωρεί ότι έχει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει, όπως είναι η επιβίωση του Πανεπιστημίου και η συνέχιση της λειτουργίας του.

Μιλώντας προ ημερών στη Βουλή, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στη σίτιση των φοιτητών αλλά και στις φοιτητικές εστίες στις οποίες, όπως σημείωσε, μειώνονται οι θέσεις για τους Έλληνες, καθώς πολλές καλύπτονται από μετανάστες.

i

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *