Οργή για τις αυξήσεις-φωτιά στα διόδια: Οι αντιδράσεις των οδηγών την πρώτη μέρα εφαρμογής τους

Κομμένος ο καφές για τους οδηγούς που περνάνε τα διόδια της Ελευσίνας αφού η αύξηση είναι πικρή και….
έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών.

Την Πέμπτη μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που δε γνώριζαν για τις νέες τιμές και έλεγαν πως δεν έχουν λεφτά για το τσουχτερό αντίτιμο. Έτσι οι υπάλληλοι τους άφηναν να περάσουν αλλά τους κρατούσαν τα στοιχεία για να εξοφλήσουν μέσα σε ένα μήνα.

Οι Έλληνες έχουν γίνει πυρ και μανία με τις αυξήσεις –φωτιά και είναι πολύ λογικό καθώς πληρώνουν πολύ ακριβότερα, αναλογικά με άλλες χώρες της Ευρώπης, για δρόμους που σε πολλές περιπτώσεις θα έπρεπε οι πολίτες να πληρώνονται για να τους χρησιμοποιούν.

Θέλετε και παράδειγμα; Στη γειτονική Ιταλία, όπου οι δρόμοι εκεί είναι πολύ πιο ασφαλείς, σε μια διαδρομή περίπου 40 χιλιομέτρων, όπως από Αθήνα προς Μαλακάσα, οι Ιταλοί πληρώνουν 1.40 ευρώ ενώ οι Έλληνες ευρώ και 35 λεπτά.

Στη Γαλλία είναι μεν πιο ακριβά τα διόδια καθώς για μια ανάλογη διαδρομή οι διαδρομή οι γάλλοι πληρώνουν 5 ευρώ και 40 λεπτά, όμως ο βασικός κατώτατος μισθός στην Γαλλία είναι 1.430 ευρώ ενώ στην Ελλάδα 586.

Για να καταλάβετε περίπου το ποσοστό της αύξησης, για να πάει κάποιος από Αθήνα Θεσσαλονίκη και πίσω από 44,3 ευρώ που ήταν το κόστος των διοδίων ανεβαίνει στα 56,10 ευρώ. Πολλοί είναι έτοιμοι να ξαναθυμηθούν το παλιό εθνικό δίκτυο με τις απέραντης στροφές, ενώ κάποιοι μεταξύ αστείου και σοβαρού για κοντινές αποστάσεις ξανασκέφτονται τον ποδαρόδρομο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *