Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στην Αλβανία

Στο Δήμο Τιράνων σκληρή “μάχη” Μπάσα με Ράμα


«Διάφανη» και «σωστή» χαρακτήρισε τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στην Αλβανία ο επικεφαλής της αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στα Τίρανα, πρέσβης Εουγκέν Γόλφαρθ…
Ο ίδιος χαρακτήρισε σοβαρό το γεγονός ότι η καταμέτρηση γίνεται με το σωστό τρόπο, αλλά τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί ο ρυθμός της όλης διαδικασίας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεχιζόμενη καταμέτρηση των ψήφων είναι σωστή», δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας να παρακολουθούν τη διαδικασία και να αναμένουν με ηρεμία το αποτέλεσμα.

Στο Δήμο Τιράνων, ο υποψήφιος της Συμμαχίας για τον Πολίτη, με επικεφαλής το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα, Λουλζίμ Μπάσα, δίνει σκληρή μάχη με τον υποψήφιο της Συμμαχίας για το Μέλλον και πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με τα τελευταία χθεσινοβραδινά αποτελέσματα (έως τις 19:45, τοπική ώρα), με καταμετρημένες τις ψήφους από 450 κάλπες (σε σύνολο 485), ο Μπάσα έχει βραχύ προβάδισμα με 116.330 ψήφους έναντι 115.270 του Ράμα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απερχόμενος δήμαρχος, Έντι Ράμα, δήλωσε χθες το βράδυ πως η καταμέτρηση των ψήφων θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς διακοπή, έως ότου μετρηθεί και η τελευταία ψήφος.

«Φαίνεται πως αυτή τη φορά έχουμε ένα πολύ ασυνήθιστο αποτέλεσμα και μια πολύ μικρή διαφορά. Αλλά αυτό είναι το καλύτερο τμήμα μιας σειράς τεσσάρων, συνεχόμενων επικρατήσεων. Είναι μια νίκη των πολιτών, οι οποίοι, με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές βοήθησαν ώστε να μπλοκαριστεί το σχήμα αυτό της διαφθοράς που είχε σχηματιστεί για να παραμορφώσει τη βούληση των πολιτών στην πρωτεύουσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και απερχόμενος δήμαρχος Τιράνων.

Ο κ. Ράμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους πρέσβεις των ΗΠΑ, της Ολλανδίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «που επέδειξαν ετοιμότητα να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και να επιτηρήσουν μια πολύ δύσκολη διαδικασία».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *