Άρθρο της Χρυσούλας-Μαρίας Γιαταγάνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ “toxwni.gr”

Απαράγραπτες οι Γερμανικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο…

Αυτές τις ημέρες, με την έλευση του Γερμανού Προέδρου κ. Γκάουκ, αναζωπυρώθηκε η συζήτηση πάνω σε ένα τεράστιο θέμα που αφορά στις Ελληνογερμανικές σχέσεις. Είναι το ζήτημα των οφειλομένων της Γερμανίας προς την χώρα μας. 

Το ζήτημα αυτό είναι οικονομικό, ηθικό και πολιτικό. Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει, όταν μία χώρα, η Γερμανία, έχει λεηλατήσει, καταστρέψει, σφαγιάσει το 13,8% του λαού μίας άλλης, δηλαδή της Ελλάδας. Όταν δεν έχει τουλάχιστον πληρώσει τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
 Όταν δεν υπέγραψε μέχρι σήμερα συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα, με αποκλειστικό σκοπό να μην υποχρεωθεί να καταβάλει όλα τα οφειλόμενα. Μάλιστα η Γερμανία έχει το θράσος, να κουνάει το δάκτυλο στη χώρα μας, ως τιμητής της νομιμότητας. Από γερμανικά χείλη και ΜΜΕ, εκστομίζονται απαξιωτικά σχόλια περί τεμπέληδων και σπάταλων Ελλήνων, που υπερβαίνουν τα ακραία όρια αισχρότητας, ασυνειδησίας και άκρατης πολιτικής θρασύτητας.

«Φίλτατοι» Γερμανοί πολιτικοί, το έθνος σας, τον τελευταίο αιώνα, έχει καταστρέψει και λεηλατήσει την Ελλάδα τρείς φορές. Αυτή η λαίλαπα έχει αφήσει πίσω της ερείπια και πληγές και πρέπει να πληρώσετε το τίμημα, γιατί αυτό απαιτεί το Διεθνές Δίκαιο. Όσα ελαττώματα και αν καταλογίσετε στους Έλληνες, είναι αναντίρρητη αλήθεια ότι ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει να αγωνίζεται για το Δίκαιο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή τη στιγμή προσπαθεί να πετύχει την ενοποίησή της. 

Ευρωπαϊκή ενοποίηση με τέτοιες ανοιχτές πληγές δεν γίνεται, εκτός κι αν θεωρείται ενοποίηση η επικυριαρχία του 4ου ράιχ στην Ευρώπη μέσω υβριδικού πολέμου, με οικονομικά, νομικά και διπλωματικά μέσα. Ευρωπαϊκή ενοποίηση όμως χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας δεν γίνεται. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ασκήσει βέτο.

Ο Τάσος Ηλιαδάκης, στο άκρως τεκμηριωμένο έργο του, με τίτλο «Οι Επανορθώσεις και το Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο», καταγράφει το είδος και το μέγεθος όλων των οφειλομένων, τη μέθοδο της λεηλασίας, τις Συνθήκες πίσω από τις οποίες κρύβεται η Γερμανία ώστε να μην επανορθώσει και τις ατελέσφορες Ελληνικές προσπάθειες διεκδίκησης.

Σε ένα σημείο στο πόνημα αυτό αναφέρεται: «στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι Γερμανοί εφάρμοσαν τον επιστημονικό θάνατο, στην Ελλάδα εφάρμοσαν την επιστημονική λεηλασία>>. Επιγραμματικά αναφέρω μερικές από τις οφειλόμενες επανορθώσεις:

1.Οφειλές από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

2.Οφειλές από την περίοδο της ουδετερότητας (από βυθίσεις πλοίων κ.α.)

3. Λεηλασία αρχαιοτήτων και καλλιτεχνικών θησαυρών και λεηλασία αργυρών και άλλων νομισμάτων.

4.Λεηλασία Τραπεζών.

5.Λεηλασία παραγωγής, λαθροχειρία στο ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών Ελλάδας-Γερμανίας.

6.Καταστροφή και αρπαγή παραγωγικών υποδομών, όπως: σιδηροδρομικό δίκτυο, καλώδια ηλεκτρικού και τηλεγραφικού δικτύου, μέσα παραγωγής αγροτικού τομέα, ζωικό κεφάλαιο, δασικός πλούτος κ.α.

7.Αναγκαστική εργασία. (Λεηλασία ανθρώπινου δυναμικού).

8.Κατοχικό δάνειο.

Τα προαναφερόμενα υποστοιχεία 1-8 αφορούν την αρπαγή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της πατρίδας μας από τους Γερμανούς.

Η Γερμανία αναγνώρισε αυτές τις οφειλές εμπράκτως και οφείλει να τις εξοφλήσει καθώς α) εξόντωσε το 13,8% του πληθυσμού (άμεσα με εκτελέσεις αμάχων, έμμεσα με την πείνα και την αναγκαστική εργασία) και β) κατέστρεψε το 70% των υποδομών και του παραγωγικού κεφαλαίου της χώρας.

Τις μεν οφειλές της σε αίμα δεν μπορεί με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό να τις εξοφλήσει. Οφείλει βέβαια να καταβάλει τις χρηματικές αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη στους απογόνους των εκτελεσθέντων, αυτές που έχουν ήδη προσδιοριστεί δικαστικά και εκκρεμεί η εξόφλησή τους από πολλών ετών προς τους συγγενείς. Όσον αφορά όμως τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, οφείλει να τις εξοφλήσει στο ακέραιο. Γιατί οι διακρατικές αυτές οφειλές είναι, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, απαράγραπτες.

Η Γερμανία, αν θέλει να αναγνωρίζεται ως σοβαρό και αξιόπιστο κράτος και μάλιστα ηγέτιδα δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να αναγνωρίσει και να εξοφλήσει στο ακέραιο όλα τα χρεωστούμενα προς την χώρα μας και όχι να ισχυρίζεται ότι αυτά δήθεν έχουν παραγραφεί.

Οι κ.κ. Γλέζος και Ηλιαδάκης επί δεκαετίες έθεταν το θέμα του Κατοχικού Δανείου. Το ΚΚΕ επίσης ανακινεί το θέμα αυτό.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εξαρχής περιλάβαμε στο πρόγραμμά μας το θέμα της επιστροφής του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών επανορθώσεων. Το ανεβάσαμε κατ’επανάληψη στη Βουλή και μετά από δικές μας πιέσεις αναγκάστηκε ο κ. Σταϊκούρας να αναθέσει σε επιτροπή του Υπ.Οικ. να τα προσδιορίσουν. Μετά από ενάμισι χρόνο, και πείσμωνες πιέσεις μας για το θέμα αυτό, ανακοινώθηκε τελικά ότι είχε προσδιοριστεί το ποσό στο οποίο ανέρχονται οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς τη Χώρα μας.

Αρνήθηκαν όμως και πάλι να μας δώσουν αντίγραφο αυτού του υπολογισμού, ακόμη και να μας αναφέρουν το συνολικό ποσό. Τελικά ανέθεσαν να χειριστεί το μείζον αυτό θέμα ο Υπ.Εξ κ. Βενιζέλος. Ενώ λοιπόν, ο ελληνικός λαός έχει οδηγηθεί με την εφαρμογή των μνημονίων σε ανθρωπιστική καταστροφή, ο κ. Βενιζέλος έριξε και πάλι το θέμα στις καλένδες.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας, επανέλαβε την εσφαλμένη θέση ότι : αν δεν μας πληρώσει η Γερμανία μπορούμε να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Έτσι αποδυναμώνεται η ισχυρή Ελληνική θέση καθώς ξεκινά από το μηδέν, για διεκδίκηση οφειλών, τις οποίες όμως η Γερμανία έχει ήδη αναγνωρίσει και είναι υποχρεωμένη να εξοφλήσει.

Μετά από επτά δεκαετίες από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ η Γερμανία έχει ικανοποιήσει όλες τις άλλες χώρες που κατέλαβε, ακόμα και τις συμμαχικές της χώρες, εξακολουθεί να αρνείται την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της προς την πατρίδα μας. Βλέποντας την ενδοτικότητα των κυβερνώντων την Ελλάδα, αδιαφορεί περιφρονητικά για τις δικές της υποχρεώσεις και προχώρησε σε νέα «επιστημονική λεηλασία» της πατρίδας μας ονομάζοντάς την «λιτότητα» και ορίζοντάς την με τα Μνημόνια. 

Αυτή η νέα λεηλασία, έχει απομειώσει το ΑΕΠ σχεδόν κατά 40%, έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους (από αυτοκτονίες, έλλειψη φαρμάκων, έλλειψη τροφής, μηδενική λειτουργία κράτους πρόνοιας) αφανισμό της μεσαίας τάξης και φτωχοποίηση του συνόλου του πληθυσμού, έχει προκαλέσει αιμορραγία ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαίτερα την μετανάστευση του πλέον ελπιδοφόρου δυναμικού της πατρίδας μας, αυτή των νέων επιστημόνων.

Έφτασε η ώρα που ο Ελληνικός λαός πρέπει να σηκώσει το κεφάλι. Να αγωνιστούμε για να ανατραπούν και να λογοδοτήσουν όλοι οι εθελόδουλοι πολιτικοί που μας έφτασαν σ’αυτό το σημείο. Να διεκδικήσουμε, μέσα στην Ε.Ε., το δίκαιό μας. Φτάνει πια με τους Τσολάκογλου κάθε πολιτικής προέλευσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *