Ποιο μεγάλο χτύπημα ετοίμαζε η Αγγελική; Όλες οι λεπτομέρειες!

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Σαλαμίνα σε κοντινό σημείο από εκείνο που είχε συλληφθεί…
το περασμένο Σάββατο η 36χρονη “αγγελιοφόρος” του Χριστόδουλου Ξηρού, η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία
αναζητείτο εδώ και αρκετούς μήνες από τις αρχές.

Η 22χρονη οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αμέσως μετά θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών. Εμφανιζόταν με το όνομα, ‘Εφη Στατίδη.

Ποιος ήταν ο ρόλος της Αγγελικής

Τις καθοριστικές αποφάσεις για λογαριασμό των φυλακισμένων μελών των “Πυρήνων της Φωτιάς” λάμβανε η Αγγελική, την οποία παρουσιάζουν ως γυναίκα-αράχνη οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτή ήταν το… αφεντικό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα εντόπισαν περίπου 200 χειρόγραφα μηνύματα της 22χρονης που είχαν “διαβάθμιση” όπως “στον Χρήστο μόνο” ή “προς όλους”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ημερολόγιο που φαίνεται πως κρατούσε η Αγγελική κατά τους μήνες Αύγουστο και Δεκέμβριο, όπου υπήρχαν σημειωμένα 13 ραντεβού αλλά και άλλες ενδείξεις, όπως αυτές με τίτλο “Συνοπτικά και συνολικά οι δουλειές για το πάρτι”.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, το “πάρτι” ήταν το χτύπημα που σχεδίαζαν στις φυλακές του Κορυδαλλού.

“Τίποτα δεν γινόταν, αν δεν το είχε εγκρίνει πρώτα η Αγγελική. Δεν είναι τυχαίο που στα σημειώματα οι Πυρήνες αναφέρουν ότι θα “απολύσουν” τον Χριστόδουλο Ξηρό, όταν η 22χρονη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της. Όπως προκύπτει από τα σημειώματα, η Αγγελική ήταν το μεγάλο αφεντικό, που είχε υπό τον έλεγχό της τον “Μανώλη” της 17Ν και κανόνιζε τα πάντα”, ανέφερε στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής στο “Έθνος της Κυριακής”.

Ο αρχηγικός ρόλος της Αγγελικής προκύπτει ξεκάθαρα και από την κατάθεση του 29χρονου Αλβανού, Μπουγιάρ Μ. ή “Τόνι”, ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού – φύλακα.

“Έπρεπε να πάω στο Πεδίον του Άρεως, στη στάση των λεωφορείων, όπου θα συναντούσα ένα άτομο το οποίο θα κρατούσε την εφημερίδα Εσπρέσο, ενώ έπρεπε να κρατάω κι εγώ μια εφημερίδα. Ήρθε και με βρήκε μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 22 ετών, με ξανθά μαλλιά, περίπου 1.60μ. και μου συστήθηκε ως Μαρία, ενώ εγώ της ανέφερα ότι με λένε Τόνι”, αναφέρει ο Αλβανός οδηγός της Αγγελικής.

Και προσθέτει ότι η Αγγελική, στη συνάντησή τους, του ζήτησε να απενεργοποιήσει το κινητό του και να βγάλει την κάρτα sim.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *