Θάνατος Μέσω…Φίμωσης Της Βορείου Ηπείρου.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα. 


Διαβάζοντας τακτικά το ιστολόγιο του φίλου Τρύφωνα Τιπούρτη ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ, με βάση του τα Ιωάννινα και συνεργαζόμενος μαζί του, όλη τη χρονιά πέρυσι στο ART tv και την…..
εκπομπή μου Τα Πάντα Ρει όπου μας είχε πολλές φορές δώσει σημαντικά ρεπορτάζ, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι οι περιοχές της Βορείου Ηπείρου και οι Βορειοηπειρώτες που παραμένουν εκεί, δέχονταν την αφόρητη πίεση του καθεστώτος με στόχο την εξαφάνισή τους.

Τις προάλλες, διάβασα με μεγάλη προσοχή μιαν ανάρτηση η οποία δεν με αιφνιδίασε αλλά με εντυπωσίασε για την «ουσιαστική» παρέμβαση των όποιων «αρχών» της…
γειτονικής χώρας Αλβανίας , μέσω …ηλεκτρονικού αποκλεισμού.

Οι Αλβανοί , που τόσα χρόνια δεν τους «έπιανε το μάτι μας» έχουν κάνει πολλά βήματα προόδου. Και μπορεί αρκετοί από τους Έλληνες «άρχοντες» να τους θεωρούν απλώς «κατσαπλιάδες», η ουσία όμως είναι ότι αυτό που έχουν αποφασίσει να κάνουν – να εξαφανίσουν από προσώπου γης τη Βόρειο Ήπειρο και τους Βορειοηπειρώτες- το κάνουν καλά και φαίνεται ότι επιτυγχάνουν αυτό που επιδιώκουν.

Η Ελλάδα απλώς παρακολουθεί. Αν παρακολουθεί κι όλας. Πάντως είτε έτσι, είτε αλλιώς, δεν κάνει τίποτα. Σαν να τους φοβάται τους Αλβανούς. Σαν να τρέμει την κυβέρνηση στα Τίρανα. Σα να έχει αποφασίσει ότι Βόρειος Ήπειρος ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε θα υπάρξει και ότι οι Βορειοηπειρώτες είναι απλά ένας …λαός, κάτι σαν τους «Λαιστρυγόνες» και τους «Κύκλωπες» που κάποτε υπήρξαν αλλά δεν υπάρχουν πια.

Προσέξτε τι έγραφε ο Τρύφων Τιπούρτης :
– «Έκλεισαν” Βορειο- Ηπειρωτικό ιστολόγιο με την απειλή του αφορισμού!
-Προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν τη φωνή των ΒορειοΗπειρωτών.
-Μετά το “Βορειοηπειρώτης” ανέστειλε τη λειτουργία του και το “Όραμα”.
-Βαριές κατηγορίες από το “ΑντιΠαρακμή” για την Μητρόπολη Αργυροκάστρου.

Και στη συνέχεια το σχολίαζει:
« Σάλο έχει προκαλέσει η “εξαναγκαστική” αναστολή λειτουργίας του δεύτερου, κατά χρονική σειρά, Βορειο-Ηπειρωτικού ιστολογίου. Είναι φανερό πως επιχειρείται εκκαθάριση του Ελληνικού στοιχείου, έπειτα μάλιστα και από όλα τα τελευταία συμβάντα στη Βόρειο Ήπειρο.

Αιτία (τουλάχιστον φανερή) στάθηκε δημοσίευση του ιστολογίου “Το Όραμα” με τίτλο “Ο παπα-Μήτσος, τα παπα-γαλάκια και ο αριστερός ψάλτης”.
Βέβαια η διαμάχη είχε ξεκινήσει προ πολλού, έπειτα από την άρνηση Ιερέα να τελέσει μνημόσυνο στη μνήμη του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα. Είχε ακολουθήσει “ομηρία” του Ιερέα έως ότου τελικά να γίνει τρισάγιο. Η πράξη του Ιερέα να αρνηθεί να τελέσει μνημόσυνο θεωρήθηκε “εντολή εκ των άνωθεν” δηλαδή από την Μητρόπολη Αργυροκάστρου.
Και αυτό γιατί στο ετήσιο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, είχε διακόψει την Θεία Λειτουργία και αποχώρησε από τον ναό επειδή στο προαύλιό του είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα.
“Μέχρι να απομακρυνθεί η προτομή, ο ναός αυτός δεν θα ξαναλειτουργήσει” είχε δηλώσει τότε ο Μητροπολίτης.

Όλα τα παραπάνω στάθηκαν αφορμή να δημοσιεύσει “Το Όραμα” άρθρο για το οποίο και πιέστηκε να κλείσει. Και μάλιστα με την απειλή του αφορισμού».

Τι είχε γράψει το «Αντιπαρακμή»; Διαβάστε :

« Ως Αντιπαρακμή, πάντα είμασταν πιστά μέλη της Ορθόδοξης εκκλησίας. Αλλά όπως συνέβαινε ανέκαθεν, υπάρχουν πάντα κάποιοι αθεόφοβοι (συχνά ρασοφόροι), που θέλουν να αντικαταστήσουν την ζεστασιά στο χώρο της εκκλησίας, με δριμύ ψύχος. Αυτά που συμβαίνουν στην μητρόπολη Αργυροκάστρου, ξεπερνούν κάθε όριο και κάθε φαντασία.

– Πέρα από τις πολυετείς ευθείες πολιτικές παρεμβάσεις της Μητρόπολης και των ανθρώπων της, στα πολιτικά δρώμενα στο χώρο της Β.Ηπείρου (πχ τα στελέχη του κόμματος ΚΕΑΔ, που πρόσφατα ανακήρυξαν ότι πλέον είναι “Μόνον Ευρωπαίοι”, είναι ταυτόχρονα και έμμισθα στελέχη της Μητρόπολης Αργυροκάστρου)
-Πέρα από την πριν μόλις ένα μήνα άρνησή της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, να τελέσει μνημόσυνο εις μνήμην του εθνομάρτυρα Αριστοτέρη Γκούμα, κάτι πρωτοφανές για στην Ορθόδοξη παράδοση
– Πέρα την άρνηση να διαβαστεί ο λόγος εκπροσώπου των συγγενών, εντός του ναού,
-πέρα από την απαίτησή της να αποσυρθεί η προτομή του ήρωα από το προαύλιο του ναού και την οριστική διακοπή τέλεσης Θείας Λειτουργίας τον Αύγουστο 2011, τώρα έχουμε και ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ σε γεροντάκια που σχετίζονται με την εφημερίδα της Βορείου Ηπείρου “Το Όραμα” και με το ομώνυμο ιστολόγιο.

Να επισημάνουμε ότι και δεύτερο αγωνιστικό ιστολόγιο,από το χώρο της Β.Ηπείρου, ο “βορειοηπειρώτης”, επίσης ανέστειλε την λειτουργία του πριν 2 μήνες. Απ ότι φαίνεται κάποιοι θέλουν η ενημέρωση από το χώρο της Β.Ηπείρου, να γίνεται αποκλειστικά από πρώην στελέχη του Ενβέρ Χότζα (και από κάποια άλλα που σχετίζονται με το Ελληνικό Υπ.Εξ).

Το ότι δεν αποκαλύψαμε τόσα χρόνια τον άθλιο και ανθελληνικό ρόλο που παίζει ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, ήταν για να μην σκανδαλίσουμε τους ασθενείς στην πίστη, βορειοηπειρώτες αδερφούς μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε ποια πρόσωπα επέλεξε ο μητροπολίτης, τι ήταν όλοι αυτοί στον καιρό του Χότζα, τι συκοφαντίες εξαπολύει ο μητροπολίτης κάθε φορά που τον επισκέπτεται γκρουπ Ελλαδιτών προσκυνητών από την ελεύθερη Ελλάδα, τους αποσχηματισμούς και τις πολύμηνες αργίες σε ιερείς που έχουν μέσα τους Χριστό και Ελλάδα, τις απολύσεις από ιδρύματα της μητρόπολης όσων βορειοηπειρωτών στηρίζουν το κόμμα των Ελλήνων MEGA, τους εκβιασμούς σε συζύγους και συγγενείς ιερέων….»

Μέχρι εδώ φτάνει για να αντιληφθείτε ότι ΚΑΤΙ συμβαίνει στυ Βόρειο Ήπειρο , κάτι πολύ σοβαρό , κάτι που τέλος πάντων θα πρέπει τουλάχιστον να ερευνηθεί από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είναι κατηγορούμενο από το «ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ».

Θα το κάνει; Αν όχι, θα συνεχίσουμε να το ψάχνουμε εμείς.

Το άρθρο τουΔημήτρη Κωσταντάρα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Α1 του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου.

http://www.epirus-ellas.gr/2

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *