Άσκηση, διατροφή και καφές ασπίδα για τον καρκίνο της μήτρας

Οι ερευνητές λένε ότι η μείωση φτάνει σχεδόν το 50 τοις εκατό, δηλαδή σε περίπου 3.700 περιστατικά λιγότερα για το Ηνωμένο Βασίλειο μόνο.

Παράλληλα, σε άλλη παρόμοια έρευνα το World Cancer Research Fund βρήκε ότι ο καφές ίσως να μειώνει και αυτός σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνου του ενδομητρίου. Όμως, τα δεδομένα δεν είναι ακόμα επαρκή και οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να ερευνηθεί το ζήτημα περισσότερο.

“Αν είστε σωματικά δραστήριοι και αν δεν έχετε πολλά παραπανίσια κιλά, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για καρκίνου του ενδομητρίου και βέβαια να βελτιώσετε την υγεία σας γενικότερα”, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Dr Teresa Norat από το Imperial College.

H Karen Sadler, διευθύντρια στο Cancer Research Fund World πρόσθεσε:
“Τα μέχρι σήμερα δεδομένα πάνω στον καφέ είναι πολύ ενδιαφέροντα και αποτελούν μια ακόμη ένδειξη ότι μειώνει την πιθανότητα για καρκίνο της μήτρας.  Χρειάζεται όμως περισσότερη έρευνα και δουλειά πριν αποφανθούμε οριστικά. Είναι επίσης σημαντικό να εξετάσουμε αν ο καφές επιδρά πάνω σε άλλες μορφές καρκίνου, καθώς και τις γενικότερες επιπτώσεις του στην υγεία μας.”
Η σωστή διατροφή, η άσκηση και ο καφές μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κίνδυνο για καρκίνο της μήτρας (ενδομητρίου). Αυτό είναι το πόρισμα μίας νέας μελέτης από επιστήμονες στο Imperial College της Αγγλίας.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *