Κωστής Στεφανόπουλου .

«Τι τον ενδιαφέρει τον κόσμο να μάθει για μένα …», ήταν η στερεότυπη απάντηση του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, προς τους…
στενούς του φίλους, που τον προέτρεπαν να γράψει τα πολιτικά του βιώματα. Αυτήν την απάντηση εισέπραξε και η Νίτσα Λουλέ, όταν το 1997, του πρότεινε για πρώτη φορά να γράψει τη βιογραφία του. Εκείνη όμως επέμενε, αλλά οι προσπάθειές της δεν καρποφορούσαν.
Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης προεδρικής του θητείας, που η Νίτσα Λουλέ, του επανέφερε την πρότασή της, εισέπραττε πάντα την ίδια στερεότυπη απάντηση.
Εκεί που και η ίδια είχε αρχίσει να πιστεύει ότι ματαιοπονεί, εντελώς αναπάντεχα πήγε «το βουνό στον Μωάμεθ».
Πριν δύο χρόνια περίπου, η καθιερωμένη βιογράφος πολιτικών προσωπικοτήτων, δέχθηκε μία τηλεφωνική κλήση από το γραφείο του πρώην Προέδρου. Θέλει να σας μιλήσει ο πρόεδρος της είπαν. «Έχω να σου κάνω ένα δώρο της είπε». Αυτό ήταν, από τότε η Νίτσα Λουλέ έγινε η σκιά του πρώην Προέδρου.
Η παρουσίαση θα γίνει Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 12 στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής. Θα μιλήσουν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και ο Μανώλης Γλέζος. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.
Την Πέμπτη 25/10 θα γίνει παρουσίαση και στην Πάτρα, γενέτειρα του Κωστή Στεφανόπουλου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *