Μπράβο στον Μανώλη Σφακιανάκη ! ! ! Συνεχίζει το έργο του ….

Δύο ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το τελευταίο διήμερο.

Συγκεκριμένα, προχθές  (02-02-2015), πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο
Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Αγίου Δημητρίου η οποία απευθυνόταν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης καθώς και έμπειροι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αναφέρθηκαν:

• Στην αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
• Στο σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων.
• Στις Διαδικτυακές Απειλές και μέτρα προστασίας.
• Στα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.
• Στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
• Στα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και στις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Στόχος ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Επιπλέον, τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επισκέφτηκαν χθες (03-02-2015), μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανέπτυξαν στους μαθητές στις θεματικές ενότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Στόχος ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *