ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Ύστατη έκκληση απεύθυνε ο Λευκός Οίκος και στις δυο πλευρές Ελλάδας και δανειστών να τα βρουν, ζητώντας «μεγαλύτερη ευελιξία»…
ώστε να επιτευχθεί συμφωνία προκειμένου να αποφευχθούν όπως σημειώνεται «αχρείαστες αναταράξεις» στις διεθνείς αγορές. Την παρέμβαση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ μετά από ερώτηση ειδικά για τη στάση του ΔΝΤ, επισημαίνοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι το Ταμείο έχει ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Τζος Έρνεστ ερωτώμενος για το τι εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου όταν είπε από τη Δρέσδη, όπου συνεδρίασαν οι υπουργοί Οικονομικών του G7, ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν «μεγαλύτερη ευελιξία», διευκρίνισε ότι «Αυτό που εννοούσε είναι ότι είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον όλων των μερών να λύσουν τις διαφορές τους και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να μην προκαλεί αχρείαστη αναστάτωση στις αγορές, αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Στην ερώτηση εάν η «μεγαλύτερη ευελιξία» θα μπορούσε να περιλαμβάνει την χαλάρωση των πληρωμών της Ελλάδας ή και να την επαναδιαπραγμάτευση τους, απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο ότι το Ταμείο είναι μέρος των διαπραγματεύσεων, ότι διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν να διαδραματίσουν ένα ρόλο. Το ΔΝΤ έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτό που προτρέπει ο κ. Λιου είναι όλες οι πλευρές να φτάσουν μαζί σε μία συμφωνία που θα αποφεύγει αχρείαστη αστάθεια στις αγορές». Και πρόσθεσε, «Ελπίζω ότι όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν κάτω με καλή πίστη και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να καλύπτει τις ανησυχίες τους ώστε να αποτραπούν αχρείαστες αναταράξεις στις χρηματιστηριακές αγορές».

newsnow.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *