ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ…

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ…
Κοσμοσυρροή χθες στην παρουσίαση της διακήρυξης του δημοτικού Συνδυασμού ”ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” του υποψηφίου δημάρχουΔ.Σαμπαζιώτη…

Ο υποψήφιος δήμαρχος στην ομιλία του είπε πως…
από τη ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, οι συνεργάτες μου και εγώ, λαμβάνουμε καθημερινά ένα αισιόδοξο και ενθαρρυντικό μήνυμα

Ολόκληρη η ομιλία:

Δημότισσες και δημότες του Δήμου Μεσσήνης,

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διακηρύξουμε τις αρχές και τις θέσεις της δημοτικής μας κίνησης.

Από τη ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, οι συνεργάτες μου και εγώ, λαμβάνουμε καθημερινά ένα αισιόδοξο και ενθαρρυντικό μήνυμα:

Μεγάλος αριθμός δημοτών του δήμου Μεσσήνης επιθυμεί να παρακολουθεί από κοντά τις δημοτικές εξελίξεις και να συμμετέχει σ’ αυτές.
Η καλύτερη εγγύηση για την πρόοδο και την ευημερία ενός δήμου είναι να αποτελείται από ενημερωμένους ενεργούς και δραστήριους δημότες.

Είναι, όμως, γνωστό σε όλους μας, ότι η χώρα μας διέρχεται μια άκρως δυσμενή οικονομική συγκυρία. Το καράβι που λέγεται «Ελλάδα» μπάζει από παντού νερά.

Κάτω από τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πολύ φοβούμαστε ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί το καράβι να παρέχει εφόδια στις βάρκες του, θα ζητάει από τις βάρκες να το τροφοδοτούν.

ΚΑΙ Γεννάται το ερώτημα
Τι πρέπει επομένως να κάνουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε ενεργά με τα δημοτικά πράγματα για να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση;

Πρέπει, άραγε, να δεχτούμε μοιρολατρικά τη δυσβάσταχτη κατάσταση ή πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την αλλάξουμε προς το καλύτερο, τουλάχιστον όσον αφορά τον τόπο μας;

Εμείς, πιστεύουμε το δεύτερο. Και μπορούμε να το κάνουμε. Φτάνει να έχουμε πυξίδα που δείχνει καθαρά το στόχο μας και ακολούθως να κινηθούμε γρήγορα, δυνατά και συντονισμένα όλοι μαζί.

Οι δήμοι που αντιμετωπίζουν τις κρίσεις μεθοδικά και έξυπνα τις ξεπερνάνε ευκολότερα ή τουλάχιστον υφίστανται λιγότερο τις συνέπειές τους.

Η κρίση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κοινωνική, και ηθική.

Η διαφθορά έχει γενικευτεί. Οι θεσμοί απαξιώνονται. Ο αμοραλισμός κυριαρχεί παντού.

Πρέπει ν’ αλλάξουν ή να βελτιωθούν πολλά πράγματα και σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο.

Εμείς εδώ, στο δήμο Μεσσήνης, μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον τόπο μας, σε πολλούς και διάφορους τομείς δραστηριότητας.

Είμαστε βέβαιοι ότι, αν εργαστούμε σκληρά και εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει ο τόπος μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, όχι μόνο να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία του ΝΕΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.

Με αυτές τις σκέψεις, εξαγγέλλουμε σήμερα την ίδρυση του δημοτικού μας συνδυασμού, ο οποίος θα λάβει μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές για το δήμο Μεσσήνης.

Ο τίτλος του συνδυασμού θα είναι: «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Ο τίτλος αυτός επιλέχτηκε όχι μόνο επειδή παραπέμπει στη δίψα όλων μας να δημιουργήσουμε για τον δήμο μας, αλλά και για να συμβολίσει τη δυνατότητα που έχει ο δημοτικός μας συνδυασμός να προσφέρει προοπτική για το δήμο και βάσιμες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο σε όλους τους δημότες.

Κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μας να διακηρύξουμε τις θέσεις και τις γενικές αρχές τις οποίες θα τηρεί απαρέγκλιτα ο συνδυασμός μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» για όσο διάστημα θα δραστηριοποιείται στα κοινά.

Α΄ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
1.Κρατάμε υψηλό το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης με τις άλλες παρατάξεις.
2.Έχουμε σεβασμό στη γνώμη του άλλου.
3.Βασιζόμαστε στον διάλογο και τη δημιουργική επικοινωνία.

Β΄ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
1.Θέλουμε και επιζητούμε σταθερά τον διάλογο και τη διαρκή συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
2.Κάθε κίνηση και παρέμβασή μας, στη διαχείριση όλων των θεμάτων, θα προσδιορίζεται με το στοιχείο της απόλυτης διαφάνειας.
3.Οι πρωτοβουλίες μας και οι ενέργειές μας, για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου, θα έχουν χαρακτήρα ακηδεμόνευτο, πρωτοποριακό, δυναμικό και διεκδικητικό.

Γ΄ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ
1.Θεσμοθετούμε τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους Δημότες, τις Κοινότητες και όλους τους Τοπικούς φορείς και παράγοντες που έχουν ιδέες, προτάσεις και απόψεις για τα κοινά και τις τοπικές εξελίξεις.
2.Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα ανάπτυξης που παρέχει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δ΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ μας ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Είναι:
1.Η ενδυνάμωση και η αυτοτέλεια του Δήμου μας.
2.Ο εκσυγχρονισμός του Δήμου μας, που θα βασίζεται στις σύγχρονες διοικητικές, οικονομικές, τεχνοκρατικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αντιλήψεις.
3.Η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας ανάπτυξης που παρέχει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
4.Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και η υλοποίηση πολιτικών και δράσεων σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.
5.Η υιοθέτηση και υλοποίηση κάθε σοβαρής και μελετημένης πρότασης που θα αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας μας.
6.Η δρομολόγηση πρωτοβουλιών και δράσεων που θα εμπεδώνουν την οικολογική συνείδηση, θα μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και θα διασφαλίζουν την αειφορία της περιοχής μας.
7.Η θεσμοθέτηση συνεργασιών μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, Τοπικών και Περιφερειακών Φορέων, επιστημονικών συλλόγων και δημοτών που γεννούν ιδέες και έχουν αξιόλογες προτάσεις για τα κοινά και τις τοπικές εξελίξεις.
8.Η δημιουργία προϋποθέσεων ύπαρξης νέων δημοτικών δραστηριοτήτων, εκτέλεσης σημαντικών έργων υποδομής και προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων που θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στους Δημότες μας.
9.Ο επανασχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος του δήμου μας, το οποίο πρέπει να διευρυνθεί και να ενισχυθεί, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό αλλά και να αυξήσει την χαμένη του επιρροή ανάμεσα στις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης.
10.Η αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας, μέσα από τον σωστό σχεδιασμό, τη μελέτη και την κοινή προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους φυσικούς πόρους και να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα έτσι ώστε τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα μας να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή αγορά.
11.Η ανάδειξη του Δήμου Μεσσήνης σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως στο πεδίο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων ώστε να γίνει δήμος αντάξιος της θέσης και της ιστορίας του.

Όσον αφορά τα σχέδια και τα οράματα του δημοτικού μας συνδυασμού για την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία είναι και ο βασικός του στόχος, ο συνδυασμός μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» θα παρουσιάσει σύντομα το αναλυτικό του πρόγραμμα, το οποίο θα είναι απολύτως εφικτό και πλήρως τεκμηριωμένο.
Για την ώρα, εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ανάπτυξη της περιοχής θα είναι απολύτως δίκαιη και αναλογικά ισόρροπη.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι χωρίς τη βοήθεια και την συμμετοχή όλων των δημοτών και όλων των φορέων του δήμου μας, ο δημοτικός μας συνδυασμός, δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει όλα τα σχέδια και τις επιδιώξεις του.

Με τη βοήθεια όμως όλων όσων προαναφέραμε και με την εμπιστοσύνη σας η οποία θα μας οδηγήσει στην ΝΙΚΗ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές,

ο δημοτικός μας συνδυασμός «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»,

είναι σε θέση να διαβεβαιώσει όλους τους δημότες ότι διαθέτει και τη θέληση και την εμπειρία και τις δυνατότητες για να κάνει το Δήμο Μεσσήνης ένα δήμο φιλικό, σύγχρονο, δημιουργικό, πολιτισμένο, ενα ΔΗΜΟ πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε πολύ

dimotikosafari.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *