Την Πέμπτη το πόρισμα της προανακριτικής για τον πρώην τσάρο της οικονομίας

Την Πέμπτη θα κατατεθεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την ποινική εμπλοκή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς το αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση των εργασιών, καταψηφίστηκε…
Πιο αναλυτικά, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι «αποτελεί σκάνδαλο το ότι η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιτυγχάνει το κλείσιμο της επιτροπής χωρίς την έκθεση του ΣΔΟΕ για το ύψος της συνολικής φοροδιαφυγής από τους 2.062 καταθέτες της HSBC και δίχως τα στοιχεία της Ιρλανδικής Αρχής για τα φυσικά πρόσωπα που επένδυσαν στο αμοιβαίο κεφάλαιο των 560 εκατ. δολαρίων». Πρόσθεσε δε ότι «ως εκ τούτου προκύπτει μεθοδευμένη κατάληξη με μεθοδολογία συγκάλυψης».

Σημείωσε πως ζητήθηκε από την πλειοψηφία της επιτροπής να προστεθεί και το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου στο κατηγορητήριο του κ. Παπακωνσταντίνου, δίχως όμως να γίνει αποδεκτό το αίτημα, ενώ για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είπε: «καλούμε τον κ. Βενιζέλο να απαντήσει άμεσα, γιατί η κατάθεση του διαψεύδεται από στοιχεία και εργαστηριακά ευρήματα . Να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την προστασία του κ. Σαμαρά με την ευγενική χορηγία της ΔΗΜΑΡ».

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, την ερχόμενη Πέμπτη τα μέλη της προανακριτικής θα συγκεντρωθούν για τελευταία φορά σε μια τυπική συνεδρίαση προκειμένου να υπογραφεί το πόρισμα της πλειοψηφίας και να κατατεθούν οι πορισματικές εκθέσεις που προφανώς θα συντάξουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το πόρισμα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια, πιθανότατα την Τρίτη 9 Ιουλίου.

topstory.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *