ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Βασίλης Τσούγκαρης

Ελλάδα έτος 2015.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως έχουμε σα χώρα προοδευσει, πως άλλαξαν πολλά πράγματα σε όλα, και βέβαια στον τομέα της υγείας.
Όταν μιλώ για «αλλαγή», εννοώ πως όλα άλλαξαν προς το καλύτερο, τουλάχιστον έτσι γίνεται στις άλλες
«πολιτισμένες» χώρες.
Σαν θεωρία, ακούγεται καλό. Στην πράξη όμως τι γίνεται;
Η απάντηση είναι γνωστή σε ΟΛΟΥΣ, μικρούς και μεγάλους.
Στην πράξη, γίνεται ακριβώς το ΑΝΤΙΘΕΤΟ..
Όπως η χώρα μας παλιά έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών, τώρα δίνει το σκοτάδι της καταστροφής.
Σε όλους τους τομείς, και ιδιαίτερα στην ΥΓΕΙΑ, που χωρίς αυτήν πολύ απλά δεν μπορείς να «κινηθείς», δε μπορείς να δημιουργήσεις, δε μπορείς να ζήσεις.
Για τα παιχνίδια που παίζονται στο χώρο της υγείας τα έχουμε πει πολλές φορές, έχουν γραφτεί τόμοι ολόκληροι που έκαναν τα διάφορα «αρπακτικά» να σκυλιάσουν, μόνο που κανένας και τίποτα δεν ξεκούνησε αυτά τα υποκείμενα από τις θέσεις κλειδιά που κατείχαν, και εξακολουθούν να κατέχουν.
Όταν μιλώ για «αρπακτικά», εννοώ όλους εκείνους που τους έχουν ανατεθεί θέσεις διαχείρισης υγείας, ξεκινώντας από το υπουργείο, τα διευθυντήρια νοσοκομείων, και καταλήγοντας στα ιατρεία.
Με εξαίρεση τους ΣΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (πάνω απ’ όλα) ένας μεγάλος αριθμός από τους «άλλους», τρώει από τις σάρκες του κοσμάκη, θησαυρίζει σε βάρος της υγείας μας, και φτάσαμε στο σημείο, προσθέτοντας και τους πειραματισμούς που γίνονται κατά καιρούς από διαφόρους ΑΣΧΕΤΟΥΣ (συνήθως υπουργούς), ο μεγαλύτερος ασθενής στη χώρα να είναι η ίδια η υγεία.
Θησαυρίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες και οι φαρμακευτικές εταιρίες, παίρνουν κάποιοι «δωράκια» για να μπορούν να θησαυρίσουν όλοι αυτοί που είπα, και ο κοσμάκης, πεθαίνει.
Μήπως δεν είναι έτσι;
Το παιχνίδι που παίζεται είναι πιο παλιό και από τις λάσπες.
Η σειρά δε, η ίδια!
Κάθε νέα κυβέρνηση, «φυτεύει» (μιλάμε τώρα για την υγεία μόνο) τα δικά της παιδιά, για να τα ελέγχει και να παίζει το παιχνίδι της.
Αυτά τα «παιδιά» λοιπόν, όπως όλα τα παιδιά, όταν δουν το «βάζο με το μέλι», όπως και να το κάνουμε, θα βουτήξουν μέσα το δάχτυλο! Είναι μεγάλος ο «πειρασμός», μεγάλη η πρόκληση.
Το θέμα λοιπόν, δεν είναι το…. «βάζο», αλλά η … «ποσότητα» που θα βγάλει από μέσα το δάχτυλο του «λιχούδη».
Και ξέρετε κάτι φίλοι μου;
ΟΛΑ αυτά τα χρόνια, τα τριάντα, τα σαράντα; Από το «βάζο» βγαίνουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ποσότητες……
Φτάσαμε σε σημείο ΜΗΔΕΝ και δε το έχουμε πάρει χαμπάρι, και επαναλαμβάνω μιλώ για την ΥΓΕΙΑ.
Ο νέος υπουργός, έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, και αναρωτιέμαι, ΑΝ θα μπορέσει να διορθώσει κάποια πράγματα, ΑΝ η υγεία της χώρας θα πάψη να νοσεί, ΑΝ θα στείλει φυλακή ΟΛΑ τα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ της υγείας.
ΞΕΡΟΥΝ πολύ καλά ποιοι είναι, ΠΟΣΑ έχουν φάει από υπερτιμολογήσεις, από δωράκια, από χίλια δυό!
Θα μπορέσει να κάνει κάτι;
Έχει τη θέληση, αλλά και τον απαραίτητο «χώρο» για να δουλέψει ΣΩΣΤΑ προς όφελος του κοσμάκη, χτυπώντας και εξαλείφοντας ΟΛΑ τα παράνομα συμφέροντα στο χώρο της υγείας;
Γνωρίζω πως ακόμα, κάποιοι «διευθυντές» υπηρεσιών, κάποιοι «προϊστάμενοι», αλλά και διάφοροι άλλοι, εξακολουθούν και είναι στις θέσεις τους, και δεν έχουν ξηλωθεί και σταλεί στον εισαγγελέα αφού υπάρχουν σε βάρος τους καταγγελίες.
Λοιπόν κύριε υπουργέ, ΤΙ θα γίνει με ΟΛΟΥΣ αυτούς;
Ζητήσατε τις παραιτήσεις διοικητών νοσοκομείων, αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα.
Με τους ΑΛΛΟΥΣ, τι θα κάνετε, και πόσο άμεσα;
Δεν είναι θέμα γαλάζιων, πρασίνων, κόκκινων κλπ παιδιών, είναι θέμα ΚΛΕΦΤΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *