Πως χάνουμε τα κιλά των διακοπών…

Ο Σεπτέμβριος με τον τρόπο του μας καλεί ξανά στις υποχρεώσεις που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε. Συνήθως όμως μας….

βρίσκει με μερικά κιλά παραπάνω ως απόκτημα των διακοπών! Αρχικά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή την περίοδο μπορούμε να κάνουμε ένα ιδανικό ξεκίνημα για τη δίαιτά μας καθώς είμαστε χαλαροί και ξεκούραστοι από τις πρόσφατες διακοπές.

Αρχικά θα πρέπει να προσέξουμε τον αριθμό των γευμάτων, καθώς θα πρέπει να κάνουμε περίπου 5 γεύματα μέσα στην ημέρα, δηλαδή να καταναλώνουμε κάτι οπωσδήποτε κάθε 2-3 ώρες. Προτιμούμε να βάζουμε στο πιάτο μας ποικιλία τροφών με έμφαση στα φρούτα, στις σαλάτες, το ψάρι, τα όσπρια και τα λαδερά. Εαν θελήσουμε κάποιο σνακ ή 1 γλυκό καλό είναι να το καταναλώσουμε σε μικρή ποσότητα.

Ο περιορισμός στην κατανάλωση αλκοόλ είναι επίσης πολύ σημαντικός για την διατροφή μας. Πιο υγιεινά αλκοολούχα είναι το κόκκινο κρασί και η μπύρα. Προτείνεται 1 ποτήρι την ημέρα για τις γυναίκες και από 1-3 για τους άνδρες.

Επιλέγουμε άσκηση και γενικότερα κίνηση. Ακόμα και η αύξηση του χρόνου περπατήματος που κάνουμε μέσα στην ημέρα(περίπου 1 ώρα/ημέρα) μπορεί να επιφέρει σημαντικές διαφορές στην σιλουέτα μας. Εναλλακτικά επιλέγουμε κάποιο είδος άσκησης που προτιμούμε όπως π.χ. ποδήλατο,χορός,γυμναστήριο κ.λ.π.

Πίνουμε αρκετό νερό ή και φυσικούς χυμούς ακόμα για να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας και να αποβάλλουμε τυχόν βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα.

Τρώμε με ηρεμία και προσπαθούμε να αποβάλλουμε όσο γίνεται το άγχος από την καθημερινότητά μας. Η κατανάλωση τροφής όταν συνοδεύεται με αρνητικά συναισθήματα,άγχος,ένταση προκαλεί τοξίνωση στον οργανισμό μας και καθυστερείπάρα πολύ τη διαδικασία χώνευσης.

dietplus.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *