Τα νέα κριτήρια για το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας

Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου…
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, και στην επισήμανσή του ότι τα κριτήρια που ισχύουν μέχρι σήμερα είναι απαγορευτικά για εκατοντάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργους, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, για να μπορέσουν να εισπράξουν έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι ακριβώς για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα το υπουργείο αποφάσισε την διεύρυνση των κριτηρίων.

Συγκεκριμένα από 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αρχίσει το πρόγραμμα ενίσχυσης των μακροχρόνια ανέργων, βάσει του οποίου:

-όσοι είναι άνεργοι πάνω από 12 μήνες και έχουν εξαντλήσει τη δικαιούμενη τακτική επιδότηση, θα παίρνουν επίδομα μακροχρόνια ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για 12 μήνες, όταν το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.
-Σε περίπτωση ζευγαριού, το εισοδηματικό πλαφόν είναι 12.000 ευρώ και προσαυξάνεται με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
-Σημαντικό είναι το γεγονός ότι διευρύνθηκαν τα ηλικιακά κριτήρια, καθώς οι δικαιούχοι θα είναι από 20 έως 66 ετών, ενώ το προηγούμενο πρόγραμμα περιοριζόταν στην ηλικιακή ομάδα 45-65 ετών.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας, το νέο πρόγραμμα ήταν ο λόγος που ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 35 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα “εγγυήσεων για τη νεολαία”, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι νέοι έως 25 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν προσφορά απασχόλησης καλής ποιότητας, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης εντός τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που καθίστανται άνεργοι ή εξέρχονται από την επίσημη εκπαίδευση.

iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *