Κατεπείγουσα και επίσημη ενημέρωση ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, από τους Διοικητές Υ.ΠΕ Αττικής και Ε.Κ.ΕΠ.Υ

Απαίτησε την ολοκληρωμένη λειτουργία του Υγειονομικού Μπλοκ στα ΒΑ Προάστια

Συνάντηση με τον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ) Αττικής Βασίλη Κοντοζαμάνη, και τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) Παναγιώτη Ευσταθίου, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) Γιώργος Πατούλης, κατά την οποίο ζήτησε επίσημη ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο λειτουργίας του Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια που συνυπέγραψαν ο Ι.Σ.Α, ο Δήμος Αμαρουσίου και άλλοι 11 δήμοι των Βορειανατολικών Προαστίων, και αφορά στη διασύνδεση των Νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης, Αμαλία Φλέμινγκ και Σισμανόγλειο…

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πατούλης, ζήτησε ο βορειοανατολικός υγειονομικός άξονας της Αττικής να καλύπτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες και σε επίπεδο εφημεριών και εκτός από το Σισμανόγλειο να εφημερεύει και το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, όπως, επίσης, ζήτησε διαβεβαιώσεις σχετικά με τη λειτουργία κέντρου αποκατάστασης για καρδιολογικούς και μετεγχειρητικούς ασθενείς.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Βασίλης Κοντοζαμάνης, δικαιώνοντας τον αγώνα που ξεκίνησε πριν ενάμισι χρόνο περίπου ο Ι.Σ.Α, ο Δήμος Αμαρουσίου και άλλοι 11 Δήμοι των Βορειανατολικών Προαστίων για τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στα ΒΑ Προάστια, αναγνώρισε ότι μεγάλο μέρος των προτάσεων τους συμπεριελήφθη στο σχέδιο λειτουργίας, και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες ώστε να συνεφημερεύουν το Σισμανόγλειο και το Αμαλία Φλέμινγκ. Ο κ. Κοντοζαμάνης, ενημέρωσε ότι τα Βόρεια Προάστια εκτός από το ΚΑΤ θα ενισχυθούν και με το Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι που θα εξελιχθεί σε Γενικό Νοσοκομείο – Ογκολογικό με πλήρη εφημέρευση, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχει πλήρη κάλυψη όλων των ιατρικών ειδικοτήτων στα Βορειοανατολικά προάστια.

Ο κ. Πατούλης, ζήτησε, επίσης, να υπάρχει διαθεσιμότητα όλων των ειδικοτήτων τόσο σε επίπεδο παροχής ιατρικής εξέτασης όσο και νοσηλείας και όσον αφορά στο Νοσοκομείο Παίδων, να επιστρέψουν οι χειρουργοί από το Νοσοκομείο Αγία Σοφία και να ενισχυθεί το αναισθησιολογικό τμήμα προκειμένου να λειτουργεί με επάρκεια.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης, για άλλη μια φορά εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία του Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια για την παροχή ολοκληρωμένων ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας σημειώνοντας ότι θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς παιδιά και ενήλικες στη Βορειανατολική Αττική.

Στο Υγειονομικό Μπλοκ των Βορειοανατολικών Προαστίων εκτός από το Δήμο Αμαρουσίου συμμετέχουν, επίσης, οι Δήμοι Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης- Λυκόβρυσης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδος, Χαλανδρίου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *