Υποψήφιος με τον ΓΑΠ: “Ο Βενιζέλος πρώτος και τελευταίος πρόεδρος που θα αφήσει το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής”

’Όταν εμπιστεύεσαι απόλυτα έναν άνθρωπο, δύο πράγματα μπορεί να κερδίσεις:  ή έναν άνθρωπο για μια ζωή ή ένα μάθημα ζωής’’.

Άν πολλοί ακόμα αναρωτιέστε γιατί
διασπάστηκε το ΠΑΣΟΚ φέρτε την θέση σας στον κ. Παπανδρέου.

Άκούσαμε προχθές, ένα τεράστιο πολιτικό ολίσθημα, όπου μας έβαλε σε σκέψεις. Όλους εμάς που το 2009 δώσαμε αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ με ηγέτη τον κ.Παπανδρέου. Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι ο κ.Παπανδρέου τον είχε προτείνει για Πρωθυπουργό της Ελλάδας, δείχνοντας την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που μπορεί να δείξει ένας άνθρωπος στον συνεργάτη του ή τον συνάνθρωπό του. Να τον κάνει πρώτο πολίτη της χώρας. Υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για κάποιον;

Λίγοι ήξεραν για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί όμως κατάλαβαν ό,τι, ή τουλάχιστον πρέπει να το μάθουν τώρα, ό,τι ο κ.Βενιζέλος έβαλε την προσωπική του σταδιοδρομία πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τους λόγους που επέλεξε αυτόν τον δρόμο, μπορούμε όμως να υποθέσουμε το κόμπλεξ του να είναι μέρος ενός κόμματος που μεταρρυθμίζει την χώρα με τόσο γοργούς ρυθμούς, και να είναι ανάμεσα σε ‘’γίγαντες’’ μεταρρυθμίσεων όπως ο κ.Ραγκούσης, η κ.Διαμαντοπούλου και ο κ.Μανιάτης κ.α., όπου ίσως να καταλάβουμε ό,τι ‘’έχασε την μπάλα’’, ανίκανος να μεταρρυθμίσει κάτι σωστό για το καλό των πολιτών. Ίσως όμως να φταίει και το γεγονός ό,τι δεν άντεξε, κουβαλώντας ένα επίθετο με τεράστια ιστορία σαν και το δικό του, να αδυνατεί να αναδείξει την συνέχεια του.

Πρέπει όμως να ψυχολογήσουμε τον δρόμο που ακολούθησε καθώς πλέον δεν μιλάμε για κάτι προσωπικό που υφίσταται σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, αλλά την χάραξη πολιτικής της χώρας.

Η ιστορία θα σας δικαιώσει κ.Βενιζέλο και εσάς και την πολιτική σας. Θα είστε ο πρώτος και ο τελευταίος πρόεδρος που θα αφήσει το ΠΑΣΟΚ εκτός βουλής. Όσο για την ιστορία που κουβαλάει το επίθετο σας, δεν είμαι πολύ σίγουρος. Μέσα από την ψυχή μου, ήλπιζα πως θα είναι εφάμιλλο της ιστορίας του.

Τώρα, ίσως καταλάβετε γιατί ο κ.Παπανδρέου μιλάει για την λύτρωση των ανθρώπων που έδωσαν την αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ, πράγμα που διασπάσατε εσείς εσωτερικά το 2011 και όχι τώρα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *