Επίδομα θέρμανσης: προκαταβολικά και σε περισσότερους

Το γεγονός ότι πέρυσι μόλις 80 από τα 260 εκατομμύρια από το κονδύλι για το επίδομα πετρελαίου ευρώ απορροφήθηκαν δείχνει πολλά και…

οδηγεί την κυβέρνηση στην αλλαγή των κριτηρίων και του τρόπου καταβολής.

Το γεγονός ότι μόλις 80 εκατομμύρια απορροφήθηκαν πέρυσι δείχνει ότι ήταν χιλιάδες οι δικαιούχοι που μπορούσαν να πάρουν το επίδομα, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τα χρήματα για πληρώσουν πρώτα το πετρέλαιο

Προκαταβολικά η καταβολή του επιδόματος

Έτσι το υπουργείο προσανατολίζεται τώρα το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά, πριν ξεκινήσει καν η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Να αρχίσει να διανέμεται στους δικαιούχους πριν την έναρξη της περιόδου στις 15 Οκτωβρίου, δηλαδή.
Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι προσανατολίζεται να αυξήσει τα όρια των οικονομικών κριτηρίων των δικαιούχων.

Αυξάνονται τα ποσά των εισοδηματικών κριτηρίων

Έτσι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα είναι οι άγαμοι με εισόδημα ως 25.000 ευρώ, οι έγγαμοι με εισόδημα ως 35.000 ευρώ, και οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα ως 38.000 ευρώ.
Για του έγγαμους το ποσό του εισοδήματος θα αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Η περίπτωση πάντως να μειωθεί ο φόρος έχει αποκλειστεί κάθετα από το υπουργείο, έτσι και εφέτος οι τιμές αναμένεται να κινηθούν στα περυσινά επίπεδα.

newsit

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *